torstai 4. joulukuuta 2014

4. luukku, koirien joulukalenteri


Kuten jo ensimmäisessä joulukalenteripostauksessa mainitsin, minä en niin kaupan joulukalentereista  välitä. Toki minä niitä availen jos sellaisen satun saamaan, mutta paljon mielummin teen kalenterin itse vaikka koirille. Koirien joulukalenteri ajaa saman asian, sillä itsehän minä sitä availen. En kuitenkaan päädy kaupan valmiskalentereihin, vaan haluan tehdä tämänkin itse, sillä tee-se-itse-kausi vaan jatkuu ja jatkuu. Tällä kertaa löysin aivan ihanan kalenterin täältä ja päätin tehdä oman version kyseisestä kalenterista.

 Aluksi tarvittiin huopaa, pyykkipoikia ja maalia. Maalasin vaaleat puupyykkipojat ruskealla maalilla. Otin pyykkipojista jouset irti maalaamisen ajaksi jotta maalia tulisi varmasti jokaiseen kohtaan.
 Sillä välin kun pyykkipojat olivat kuivamassa, leikkasin oman mallin mukaan tehdyt joulukalenterin taskut. Taskuja leikattiin 24 kappaletta, minkä jälkeen ne ommeltiin ompelukoneella toisiinsa kiinni. 
 Kun taskut olivat ommeltu, leikkasin punaisesta huovasta koira-aiheisia kuvia ja ompelin niihin pienet koristeet. Koristelun jälkeen liimasin kuviot kuumaliimalla huopataskuihin. Lopuksi kiinnitin taskut pyykkipojilla seinään virittämääni naruun. Taskuihin voi halutessaan tehdä kalenterin numerot mutta minä en sitä kokenut tarpeelliseksi.


Lopuksi ei muuta kuin taskuja täyttämään koirien omilla herkuilla. Meillä taskuista löytyy luukeksejä ja iki-ihania dentastikseja.

Minkälaisia joulukalentereita teillä on? Onko lemmikilläsi oma joulukalenteri?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti