sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Aksat

Nyt ollaan siirrytty Tinin kanssa taas treenailemaan kisaamisen sijaan. Ennen kesätaukoa ehdittiinkin käydä kolmissa kisoissa vaihtelevalla menestyksellä. Viimeisimpänä mainintana käytiin Imatralla kahden startin taktiikalla hakemassa kaksi puhdasta hylkyä, joten edelleen kisataan ykkösten nimissä. Videon voit käydä katsomassa täältä. Voin kertoa että ensimmäisen kerran agilityhistoriani aikana tuli fiilis että jätän koko lajin muille paremmille koirakoille, mutta onneksi ärsytys laantui nopeasti. Ei pidä elätellä mitään toiveita ennen kisoja niin ei tule pettymyksiäkään.


Kesäkuulle ei tosiaan ole kisakalenteriin merkittynä yksiäkään kisoja, joten pidetään virallinen kisatauko ja keskitytään treenaamiseen. Tällä hetkellä treenauslista on melko pitkä ja sitä yritetään lyhentää aika ajoin. Haastavaksi treenaamisen tekee se, että lainakoira asuu noin 40 kilometrin päässä, joten treenaamaan ei pääse aina kun siltä tuntuu. Päästiin kuitenkin tämän kuun viimeisiin kisoihin oman seuran epiksiin, jossa osallistuttiin Tinin kanssa putkiralliin. Isoja koiria oli kyseisessä luokassa yli 30. Hauskaa meillä oli ja löysi Tin radalta jotain herkkujakin (MURRRR...) jotka se sitten työn tiimellyksessä ehti syömään.

Treenattavana meillä on mm:
  • Putken pimeät kulmat
  • Putkijarru
  • A:n juoksukontakti
  • pysäytyskontaktit
  • irtoamiset
  • jyrkät käännökset
  • muutamat ohjaukset
  • keppikulmat
  • jne...
Eli onhan noita opeteltavia asioita ihan kiitettävästi. Osassa riittää pienet hienosäädöt ja toistot, esim. putkikulmien kanssa ja irtoamisissa mutta jotkin vaativat sitten enemmän toistoja ja raakaa treeniä, esim. käännökset ja kontaktit. Meillä Imatran kisat kariutuivat juurikin kontaktivirheisiin ja ohjauksien seuraamattomuuteen. En voi syyttää koiraa, koska nämä asiathan oli tiedossa ettei se niitä osaa. Nyt vaan näihin ekstratreeniä niin ei ainakaan näihin kariudu seuraavat kisat heinäkuussa. 

Kattokaa mikä "kontakti"
Tässäkin singottiin A:lle vaikka suunta oli ihan toinen
Treenirintamalla meillä menee melko hyvin. Ollaan siirrytty ulkokauteen ja nyt treenataan vuoroviikoin ulkona. Tällä viikolla meidän ryhmä aloitti ulkona, joka oli erinomaista treeniä meille. Muutamat kisat ollaan jo kisattu ulkona Tinin kanssa ja nyt Imatralla Tin "karkasi" ensimmäisen kerran radalta. Häiriötreeni on siis enemmän kuin paikallaan. Onneksi Tin ei ole samanlainen kuin Tahvo aikoinaan, eli saattoi lähteä kesken radan haistelemaan ihania tuoksuja tai tervehtimään uusia kavereita.
Tämän viikon treeneissä meillä oli juurikin Imatran radoilta hankalimpia pätkiä. Takaakiertoja, putkijarrua, täyskäännöksiä ja ohjauksia tuli treenattua. En meinannut millään tajuta tehdä valssia tai persjättöä radalla, vaikka tiedostin että jompikumpi niistä täytyy tehdä, jotta seuraavalle esteelle pääsisi ohjaamaan takaakierron. Lopulta sain aivon käännettyä valssiasentoon ja sittenhän homma alkoi taas luistaa hyvin. Koirakin oli taas ihan hyvässä vireessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti