Tahvo


Kutsumanimi: Tahvo
Lempinimi: Tane, Tauski, Ukko, Tahvelo
Syntymäpäivä: 25.2.2012
Rotu: Sekarotuinen (Belgianpaimenkoira/Rottweiler)
Petsie

     Tahvo on sekarotuinen nuori koira. Alunperin koiraa kutsuttiin Taunoksi, mutta muutimme nimen monestakin syystä. Meidän mielestä Tauno ei ole hyvä koiran nimi ja toiseksi, Tahvo sattuu paremmin ankkalinnan hahmoihin, kuten Aku :)
     Tahvo on syntynyt 25.2.2012. Se on rottweilerin ja todennäköisesti belgianpaimenkoiran sekoitus. Entinen omistaja tosin sanoi, että olisi belgianpaimenkoiran sijaan saksanpaimenkoiran sekoitus, mutta olemus ja piirteet viittaisivat vahvasti belgianpaimeneen. Tahvo asui aikaisemmin nuorella naisella, mutta hän halusi luopua koirasta. Tahvo tuli meille n. 6kk ikäisenä. Ukko oli melko arka ja varautunut eritoten parrakkaita miehiä kohtaan. Nyt on kuntoutunut sen verran, ettei enää pelkää niin paljoa ihmisiä. Kovin paljon Tahvon elämästä ennen meille tuloa emme tiedä, eikä olla saatu selvillekkään. Vain omien oletuksiemme pohjalta olemme lähteneet kuntouttamaan koiraa. 
     Tällä hetkellä Tahvo on kuntoutunut hyvin ja oppinut kunnon koirakansalaiseksi. Alkujaan ongelmana oli sisälle pissiminen, pelokkuus, muille ärhentelemine, näykkiminen ja paikkojen hajottaminen. Enää jäljellä ei ole kuin oman pihan ja Tahvon puolustaminen. Pientä varautuneisuutta on havaittavissa vielä jos ihminen laskeutuu koiran tasolle ja huomaa koiran. 

Terveys


     Tahvo on tällä hetkellä perusterve koira. Alkuaikoina koiralla oli virtsakiviä ja muita ongelmia, minkä takia jouduttiin melko tiheään käymään eläinlääkärillä n. vuoden verran. Nyt koira on pysynyt terveenä oikean ruoan ja liikunnan avulla. 
     Tahvolle oli hyvin vaikea löytää hyvää ruokaa. Penturuokana oli HauHau Championin penturuoka. Se ei kovin hyvin maistunut Tahvolle, mutta koira kuitenkin pysyi sillä hengissä. Kun siirryttiin penturuuasta pois, kokeilimme varmasti yli 10 eri ruokaa ja eri merkkejä. Mikään ei meinannut Tahvolle maistua tai sitten ruoka oli muuten huonolaatuista. Froliceja syötettiin muutaman pussin verran kun ne tuntuivat maistuvan Tahvolle. Rupesin kuitenkin tutkimaan pussin kyljestä tuoteselostetta ja päätin vaihtaa taas ruokaa. Nyt on löytynyt Tahvolle maistuva ja laadukas ruoka, Pro Planin Duo Délice. Siinä on kanapaloja nappulan seassa, mikä on Tahvon mieleen. Välillä nirsoilee mutta syö sitten seuraavalla aterialla koko kupillisen.
     Syyskuussa 2014 Tahvolla todettiin vakava lonkkavika molemmissa lonkissa, joten nyt koira elää rauhallista ja lonkkavikaisen koiran elämää. 

Harrastukset 

     Tahvon kanssa ollaan aloitettu agilityn harrastaminen urakalla. Kesäkuussa 2013 mentiin alkeiskurssille ja siitä heti perään jatkokurssille ja sitä kautta päästiin valmennusryhmään. Liityin myös paikalliseen agilityseuraan tämän vuoden alusta ja sen seurauksena päästiin myös seuran treeniryhmään. Treenaamme nyt siis kahdesti viikossa. 
     Ennen agilitya kävin Tahvon kanssa koirakoulussa. Käytiin pentukurssi, tottelevaisuuden alkeet- kurssi ja Rally-Tokon alkeet -kurssi. Näiden innoittamina ollaan kotona harjoiteltu tokoa. Liikkeet ovat vielä melko keskenerisiä mutta kokoajan mennään parempaan suuntaan. Toiveena olisi aloittaa Tahvon kanssa tänä kesänä jäljen opettelu sekä vedon alkeita. Tarkoituksena olisi myös saada Tahvo tottumaan veteen, jotta uimalla saataisiin lisää lihasta koiralle. 
     Lonkkavian seurauksena syyskuussa 2014 Tahvo joutui lopettamaan agilityn. Tämän harrastuksen tilalle tulee rallytoko, toko (pienimuotoisesti), jäljestys, uiminen ja aivojumppa. 


Mitä Tahvo osaa?

Tahvon kanssa ollaan opeteltu samoja temppuja kuin Akunkin kanssa. Lisäksi kokoajan keksitään uusia temppuja mitä opetetaan.

Tahvo osaa: 
     - istu
     - maahan
     - paikka
     - tänne
     - tassu
     - molemmat tassut
     - kökötä (kurre asento)
     - seuraa
     - sivu
     - kieri
     - saa ottaa
     - pois

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti