lauantai 3. toukokuuta 2014

Mätsingit

Nyt on tämän vuoden match show kausi avattu. Sää ei kuitenkaan tunnu suosivan mätsäripäivinä, sillä joka kerta on satanut vettä tai ainankin luvattu vesisadetta. Meidän tavoitteet mätsäreissä on että koira käyttäytyy hyvin ja esiintyy kauniisti. Tarkoituksena on saada keskittymisharjoituksia vieraissa paikoissa ja sosiaalisuutta ihmisiä ja muita koiria kohtaan. Palkinnot ja muut on vain ekstraa tässä harrastuksess, mutta ei missään nimessä päätavoite. Pääasia että koiralla ja emännällä on hauskaa yhdessä.

Vappupäivänä käytiin mätsäröimässä Imatralla molempien koirien voimin. Sain kaverinkin värvättyä mukaan seuraksi. Äitikin tupsahti paikalle ja lupautui kuvaamaan ja huolehtimaan koirista. Aku ilmoitettiin ensimmäistä kertaa veteraaneihin ja Tahvo perinteisesti isoihin. Minun oli tarkoitus esittää molemmat koirat, mutta taas kerran kehät menivät päällekkäin ja kiirehän siinä tuli. Katariina pääsi tuuraamaan minua Akun kanssa veteraanien sinisten kehään. Sieltä Kata ja Aku palasivat Sinisten kakkosina. Aku käyttäytyi ihmeisesti ihan hyvin, vaikkakin olisi halunnut tulla Tahvon ja miun luokse. Tahvon kanssa meni tosi hyvin. Edellisenä päivänä oli herran selkä ja takajalat hierottu kunnolla auki jumeista ja se auttoikin tosi paljon. Koira liikkui todella hyvin ja esiintyi muutenkin edukseen. Tuloksena Imatralta sinisten kolmas. Palkinnot ylittivät odotukset ja sai erittäin mukavalle tuulelle, vaikka ei meillä palkinnot mätsäreissä päätavoitteena koskaan ole.


  

  



Tänään käytiin Lappeenrannassa mätsäröimässä. Molemmat koirat lähtivät tännekin, koska Katariina lupautui esittämään Akun. Mie kuvailin Akun ja Katan menoa ja hyvältähän se näytti vaikka Aku taas yritti vetää itsensä kehästä. Akun entinen omistajakin saapui paikalle ja kyllä Aku muisti entisen maminsa reilun 5 vuoden takaa. Aku oli Katariinan kanssa tänään sininen, ei sijoitusta. Tahvolla puolestaan oli voitokas päivä tänään. Herra oli korvat tötteröllä tuomarille (mitä ei yleensä tee koska vierastaa vieraita ihmisiä) ja liikkui todella hyvin. Tuomarilta saatiin kehuja turkista ja ilmeestä sekä yleisestä esiintymisestä. Tahvo oli punasten 1 ja Bis kehässä 3. Erittäin hyvä mieli jäi molemmista koirista, jotka osas käyttäytyä.

 


  

 

Huomenna olis vielä yhdet mätsärit tälle viikolle. Ensiviikolla sitten taas lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti