tiistai 25. syyskuuta 2012

Kuukausipäivä

Raukeena
     Tahvo on nyt ollu meillä noin kuukauden. Viimeviikon tiistaina kävi koirakouluttaja antamassa ammattilaisen neuvoja tuon koiran kouluttamisessa. Vaikka olen kysynyt edelliseltä omistajalta koiran taustoja, en niitä ole kuitenkaan saanut. Minkäänlaisiin viesteihin ei olla vastattu. Tällä hetkellä eletään vain itse noukkimieni tietojen pohjalla. Olen kuitenkin salapoliisin toiminnalla saanut moneen kysymykseen vastauksen, liittyen Tahvoon. Tahvo on nyt myös sirutettu ja rokotettu uudestaan. Siltä osin kaikki on nyt kuitenkin kunnossa.
     Viimeeksi taas tänään kävi mielessä, että pistän koiran myyntiin, mutta kuitenkin se joutuisi jonnekkin huonoon paikkaan. Tahvoon ei ole vielä sellaista sidettä syntynyt niinkuin Akuun. Päätin kuitenkin yrittää, tuntuu että olen sen koiralle velkaa. Saattaahan se olla että siitä tulee kunnon tokokoira.
     Koirakouluttaja Sari Immonen kävi antamassa erittäin hyviä neuvoja. Taas palasi toivo koiran toipumisesta. Päädyin ammattikouluttajan puoleen, koska pelkään että omilla koulutusmetodeilla saattaisin pahentaan tälläisen aran koiran kuntoutumista. Taas tuli huomattua, että mikä koulutusmetodi toimii toisella koiralla, se ei välttämättä toimi toisella.
     Nyt on Immosen antamien neuvojen pohjalta lähdetty parantamaan koiran luottoa ihmiseen. Olen lisäksi ilmottautunut kyseisen opettajan vetämälle pentukurssille, jossa saadaan toivottavasti neuvoja vielä esimerkin kera. Koulutuksessa ei vielä huomattavia edistysaskeleita ole tapahtunut, mutta kuitenkin koira rauhoittuu nopeammin kun tulemme kotiin. Lisäksi Tahvo ei enää pissi läheskään joka kerta kun näkee meidät tauon jälkeen. Treeniä on kuitenkin vielä rutkasti edessä.
Tässä tulos
     Eroahdistuskin on hieman hellittänyt. Pääsen nimittäin ulko-ovesta ulos ilman sen kummempia tappeluita. Koira jää kuitenkin vielä haukkumaan ovelle, mutta en tiedä sitten että kuinka kauan sitä jatkuu. Tahvo on jostain keksinyt uuden ärsyttämiskeinon. Se on nytten tuhonnut muutamat kengät, viimeisimmin minun 3 euron crocsit. Onneks ei vielä ymmärrä kalliiden kenkien päälle. Ehkä vain parempi siirtää ne kaappiin siksi aikaa kunnes oppii tavoille.
     Tänään kävin ensimmäisellä pentukurssin tunnilla. Eka tunti oli teoriakaksituntinen. Iloisesti olin yllättynyt miten mukavia kanssaoppilaita kurssille sattui. Vielä en heidän koiristaan tiedä, mutta eiköhän nekin tule toimeen. Opettajakin kertoi monista uusista opetusmetodeista. Ainavain alan enemmän uskomaan, että Tahvosta vielä koira tulee. Pitäis vaan omaa itsehillintää kehittää. Meinaa hermot mennä liian äkkiä, vaikka tajuan että koira on vielä pentu.

Tämmänen babyface tää vielä on
     Huomenna menen hankkimaan paljon koulutusnameja. Lisäksi pitäis naksutin ostaa ja jonkinlainen koulutuskeppi. Näytti pentukurssilla katsoessani niin helpolta niiden kanssa opettaminen. :) Lisäks Sari suositteli Tommy Wirenin onnistu koirasi koulutuksessa-kirjaa. Taitaa olla pakko sekin käydä huomenna ostamassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti