sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Uusi vuosi lähestyy...

...ja se tuo mukanaan paukkuaralle koiralle jopa viikkojen stressin. 

Vuosi lähenee loppuaan ja tuo vuodenvaihteen kunniaksi raketit tullessaan. Suurin osa koirista, ja miksei myös kissoistakin, pitää ilotulituksia pelottavina. Rakettien paukkuminen ja välähtelyt voivat saada eläimet levottomiksi ja jopa ahdistuneiksi. Ilotulitteita aletaan valitettavasti ampua laittomasti jo useita päiviä ennen uuden vuoden aattoa, joten kannattaa varautua satunnaisiin paukkuihin jo aikaisemmin.

Koiran totuttaminen ilotulituksiin kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen vuoden vaihdetta. Koira totutetaan ilotulitusten ääneen esimerkiksi soittamalla Youtubesta ilotulitusvideoita. Aluksi ääni annetaan olla hiljaisella ja koiran kanssa ollaan toisessa huoneessa. Koiran huomio kiinnitetään johonkin mukavaan esim. leluihin tai nameihin. Kun koira ei reagoi ilotulitteiden ääniin voi videon ääntä suurentaa. Kuitenkaan ei kannata edetä liian nopeasti. Totuttaminen vie aikaa.. Mitä perusteellisemmin on pohjustus tehty, sitä varmemmin koira pysyy rentona myös uuden vuoden vaihteessa. Lisää vinkkejä löytyy netistä vaikka kuinka paljon, esim. tältä sivulta.

Pieni muistilista jos et ehdi totuttaa koiraasi ilotulitteisiin tai koira on levoton kovista äänistä uuden vuoden aattona:
  1. Valmistele koirallesi rauhallinen tila. jonne sen on hyvä vetäytyä, esim. pöydän alus, kaappi tai sängyn alle.
  2. Älä lohduttele koiraasi, vaan pysy itse rauhallisena! Hyssyttely vain stressaa koiraasi enemmän.
  3. Siirrä koirasi huomio muuhun tekemiseen, jos mahdollista.
  4. Älä rankaise koiraasi sen peloista!
  5. Älä jätä koiraasi yksin.
  6. Kokeile D.A.P. feromonia, se tuo helpotusta monelle koiralle.
  7. Jos mahdollista, niin vietä vuodenvaihde koirasi kanssa maalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti