tiistai 8. heinäkuuta 2014

Narupallo


Oltiin taas tavalliseen tapaan torstainan agilitytreeneissä ja tuli siellä puhe koirien lempileluista ja sellaisista asioista jolla saa koiran innostumaan. Jouduin toteamaan ettei meillä ole sellaista, joka treenikentällä toimisi kuin häkä. Nyt ollaan menty pallon ja namien voimalla, mutta kotona ihan parhaita ovat itse tehdyt narulelut, mitä Tahvo ja Akukin kantelevat ja riepottelevat. Päätinkin tehdä narupallon treeneihin, ja testata toimiiko se vielä paremmin kuin pelkkä pallo. Samalla tässä tulee ensimmäinen blogin DIY-postaus.


Kotonta löytyikin sopivasti Tahvon rikkoma tennispallo ja joskus aikoinaan saatua trikookudetta. Trikookuteesta olen aikaisemminkin tehnyt naruleluja molemmille koirille. Narupallon tekoon tarvittavat materiaalit ovat siis hyvin vähäiset. Itse varasin isolle koiralle olevaan narupalloon kudetta n. 30 metri jotta sain vahvan ja paksun lelun. Leikkasin neljä yhtä pitkää kuteen pätkää ja laitoin ne rinnallain. Sen jälkeen etsin puolivälin ja aloin punoa pallon sisään menevää osaa molempiin suuntiin, siten että pallo-osa jäisi keskelle.


 Kun neljällä narulla punottu osuus oli tarpeeksi pitkä, pujotin narn pallon sisään. Olin aikaisemmin tehnyt isoilla pihdeillä paloon kaksi samankokoista reikää pallon molemmille puolille. Pujotuksen jälkeen yhdistin punonnan päistä lähtevät kahdeksan narua yhteen ja jatkoin punomista yhdistetyillä neljällä narulla. Tästä punoksesta tuli paljon paksumpi, ja hyvä niin.


Kun lelun "varsiosa" oli tarpeeksi pitkä, erotin taas yhdistetyn punoksen kahdeksi erilliseksi, eli molempiin neljä narua. Punoin näillä neljällä jälleen hieman pienenmpää punosta, josta tulisi käsiosa leluun. Kun käsiosa oli mieluisan kokoinen solmin narunpäät yhteen ja pujotin loppunarun virkkuukoukun avulla punonnan sisään.


Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Ei tämä ehkä yhtä hieno ole kuin kaupasta ostettavat narulelut ovat, mutta taatusti ajaa asiansa yhtä hyvin. Tälle narulelulle ei tullut hintaa kuin vaivan verran. Pallo oli aikoinaan maksanut 5 euroa 3 palloa, eli yksi pallo alle 2 euroa. Trikookuteet olin saanut ilmaiseksi joskus. Tahvo ainankin osoitti kiinnostusta lelua kohtaan, kun ei meinannut antaa lelua pois. Juoksi vain karkuun aina kun olisin ottanut lelusta kiinni. Ja tätähän Tahvo ei normaalisti tee. :) Testattiin samalla myös vetolujuutta ja hyvin kesti.



Mitä piditte? Oletteko itse tehneet koirillenne naruleluja punomalla vai ostatteko mielummin kaupasta?

11 kommenttia:

  1. Kiva postaus!
    Ite oon joskus tehny koulus vaa narulelun tai jonku pehmolelun mist tää oli ihan taivais :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä sen yleensä tarvitse kovin kummoinen olla kun koira on tyytyväinen :)

      Poista
  2. Teille on heitetty haaste! :)
    http://tattumaailma.blogspot.fi/2014/07/haastevertaus.html

    VastaaPoista
  3. Naruleluja on tullut vuosien varrella tehtyä satoja :D Harvemmin olen jaksanut palloja alkaa niihin pujottelemaan, mutta joskus niinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonii, varmasti on nekin kelvannu koirille :) Normaaleja naruleluja on täälläkin tultu tehtyä useampia mutta nyt päätin kokeilla tälläkertaa jotakin uutta :)

      Poista
  4. Mä en oo ikinä mitään leluja tehny ite :D Tollanen olis kyllä varmaan munkin koiran mielestä kova juttu, pitääkin hankkia tai ehkä jopa tehdä joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan tarpeet löytyy kotoa valmiina niin suosittelen itsetehtyä. :) Ainankin siinä säästää vähän rahaa.

      Poista
  5. Mä olen narupallon ostanut, Elsa ei vedä sitä, lähinnä noutaa niin se tuntuu kestävän loputtomiin.:D Narupallo on ainakin Elsan lempparipalkka tokossa.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä testattiin ensimmäistä kertaa narupalloa agilitypalkkana mutta ei vielä toiminut ihan toivotulla tavalla kun ei käynyt leikkimään samalla tavalla kuin kotona. Pitää ruveta enemmän palkkaamaan lelulla treeneissä ja muutenkin leikkimään enemmän :)

      Poista
  6. Täytyypä joskus kokeilla tehdä tälläinen meidän kultaisellenoutajalle. Jäin seuraamaan sun blogia!
    -Venla, silkkiturkit.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin helppo tehdä ja kestävä lelu. Ainankin meillä ollut todella kestävä vaikka yleensä lelut menevät rikki vajaassa viikossa. Tervetuloa mukaan :)

      Poista