tiistai 22. heinäkuuta 2014

Voihan jumit

Ihania nämä kesäiset ilmat. Tykkään niin paljon!! Koirat vaan ei ole samaa mieltä. Päivät makaavat sisällä viileässä ja iltasin on virtaa kuin pienessä kylässä. Treeneihinkään ei olla nyt viitsitty mennä hakemaan koiralle tieten tahtoen lämpöhalvausta. Onhan sitä sitten aikaa syksyllä ja talvella treenata vähän viileämmissä keleissä.
Tahvon käytin reilu viikko sitten hierottavana ja sieltä löytyikin taas jumi. Tällä kertaa alaselän syvistä lihaksista ja vasemmasta takajalasta. Mikä kumma pistää tuon koiran lihakset aina jumiin nimittäin Tahvo on ollut melko usein jumissa. Aloinkin miettiä mistä jumitus voisi johtua. Ensimmäisenä tuli mieleen agilitytreenit ja niiden alku- ja loppuverkat. Olen nyt ottanut verkat erityistarkkailuun ja päättänyt tehdä ne super hyvin. Toivottavasti jumit pysyvät näin poissa. Hieronnan jälkeen koira on ollut paljon paremman oloinen ja treeneissäkin homma luisti kuin unelma.
Jumittaminen voi toki johtua Tahvon ruumiinrakenteesta, tai ylipäätään selän rakenteesta. Myös Akun kanssa riehuminen pihalla voi olla osasyy jumeihin esim. venähdysten kautta. Tahvo myös jännittää autossa matkustamista melko paljon jolloin koira seisoo paljon autossa ja joutuu jännittämään lihaksia jatkuvasti. Ei voi tietää mistä jumit johtuvat mutta parhaani yritän että jumit pysyisivät poissa. Ollaan myös kaverin kanssa suunniteltu keräävämme kasaan pienen porukan ja suuntaamme koirahierojalle joka sitten opettaa meille hieronnan alkeet. Pitäisi vain saada aikaiseksi sopia aika.

Olen alkanut myös miettiä ruokavalion, vitamiinien sekä hivenaineiden saannin merkitystä treenaavalla koiralla. Tällä hetkellähän Tahvo syö vain kanan raakaa jauhelihaa keitetyn riisin kera eli samaa ruokaa kuin Aku. Tämä maistuu koiralle kuin unelma mutta eipä ole kovin rikasravinteista ruokaa. Olen alkanut ottaa selvää mitä vitamiineja ja muita aineita koiralle tulisi antaa jos ei syötä nappulaa missä kaikki on jo valmiina. Olen myös miettinyt ostavani Tahvolle fitdogilta energiajuomaa ja palautusjuomaa treenien tueksi. Onko kannattava ostos vai ovatko turhia litkuja?
Olen myös kiinnostunut raakaruokinnasta/barfauksesta. Olen yrittänyt ottaa selvää näistä ruokintamalleista mutta tuntuvat turhan haastavilta minulle. Pitäisi ottaa kaikki huomioon ruokinnassa. Jos jollakin on hyviä nettisivuja josta saisi tietoa barffauksesta ja raakaruokinnasta niin olisin enemmän kuin kiitollinen. Myös omakohtaiset kokemukset ovat tervetulleita :)

4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja kiva blogi :3 liityin http://minunkoirienelamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, tervetuloa :) Käympä kurkkaamassa sinunkin blogin.

      Poista
  2. Trimpetissä kyselemässä vinkkejä, heidän siellä pitäisi vähän osata neuvoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden vitamiini yms juttujenko kanssa vai raakaruokinnassa? :)

      Poista