sunnuntai 9. elokuuta 2015

Näyttelyeläin vauhdissa

Yövuoron jälkeen kello soi jo yhdeksältä aamulla, sillä koiraharrastuksiin olisi taas lähdettävä. Univaje ei haittaa kun on kyse koirista ja koiriin liittyvistä menoista. Tällä kertaa suuntana oli match show. Eikä ihan mikä tahansa mätsäri, vaan Mr & Miss Show Hau kiertue. Odotukset olivat korkealla tapahtuman suhteen, sillä onhan kiertue koko Suomen laajuinen tapahtuma.
Akua en ottanut tällä kertaa mukaan, koska herra ei ole tällä hetkellä edustuskunnossa. Akulle ilmestyi hotspot kaulaan kuluneella viikolla ja sitä ollaan nyt paranneltu kotikonstein. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaulasta on jouduttu ajamaan kaikki karvat kokonaan pois isolta alueelta. Aku näyttää vähän puuteriharjikselta huonossa trimmissä. Vähän harmittaa kun Aku ei päässyt osallistumaan sen kerran kun mätsäreissä olisi ollut veteraanikehä. No, koiran terveys ja hyvinvointi on kuitenkin etusijalla, joten vain Tahvo sai osallistua kisaan.
Käytiin jo Tahvon kanssa harjottelemassa kehäkäytöstä muutama päivä aiemmin pelastuskoiraliiton mätsärissä. Hyvän sään sattuessa paikalla oli myös useita muita koiria, joten päivästä tuli jokseenkin pitkä. Tahvo osallistui isojen koirien kehään jossa kilpasisaria oli yhteensä hieman vajaa 50 koiraa. Kehät rullasivat kuitenkin hyvin, ja melko äkkiä ole meidän vuoro. Pikainen pönötys, tuomarin kopelointi ja muutama kierron kehän ympäri, ja meillä oli punainen nauha kourassa. Tämän jälkeen Tahvo pääsi huilimaan varjoon ja odotettiin että loput parit saatiin käytyä läpi. Punaisten kehässä tuomarilla oli kuulemma hankala tehtävä ja me pudottiin Tahvon kanssa pelistä pois viidenneksi parhaimpana. Ei huono näin suuren osallistujamäärän joukosta.
Show Hau:n mätsärissä odotin olevan paljon koiria, koska oli kaunis ja lämmin sää, sekä mätsärin yhteydessä oli valokuvausta ja ilmaisia koiranruokanäytteitä. Menin paikalle jo hyvissä ajoin ja olihan siellä jo koiria kytiksessä millon pääsee kuvauttamaan koiransa. Mätsärijono sen sijaan ei ollut pitkä, eikä suurin osa koiransa kuvauttaneista osallistunut mätsäriin. Harmi. Taidettiin olla Tahvon kanssa toisena parina kehässä ja meitä vastassa oli ihana pitkäkarvainen saksanpaimenkoira. Meille napsahti sininen nauha ja päästiin odottelemaan nauhakehiä.
Tuomari kehui Tahvon ulkonäköä ja kyseli paljon mitä rotuja koirassa on ja minkälainen luonne. Tuomari myös kopeloi ja pyysi esittämään koiraa siten, että sai parhaan mahdollisen treenin virallisia näyttelyitä silmällä pitäen. Varmasti rotukoirat saivat hyvää treeniä näyttelyihin. Nauhakehää saatiin odottaa jonkun aikaa. Sinisten kehässä Tahvo ylsi kirkkaimmalle sijalle ja ansaitsi itselleen paikan Bis-kehään. Sitä saatiin odottaa reilu kaksi tuntia!! Koiria ei ollut paljon, mutta koska aikataulu oli suunniteltu niin siitä tuli kuulemma pitää kiinni. Kehien väliin jäi usein yli puoli tuntia luppoaikaa, jolloin ei tapahtunut mitään. Kun vihdoin Bis-kehä alkoi, meitä oli sielä 8 koiraa. Kolme koiraa napsittiin jatkoon ja Tahvo oli yksi niistä. Lopullinen tulos oli Sin1 Bis3. Ei ollenkaan huono!
Kaiken kaikkiaan molemmista mätsäreistä jäi hyvä mieli eritoten Tahvon käytöksen vuoksi. Kun Aku ei ollut mukana, Tahvokin käyttäytyi mallikelposesti ilman ylimääräisiä örinoitä ja rähinöitä. Tahvo osoitti kiinnostusta muihin koiriin positiivisessa mielessä ja yritti jopa leikkiä muutaman koiran kanssa. Myös Tahvon suurin ongelma, LAPSET, sai parasta mahdollista treeniä, kun eräs pieni poika halusi vanhempineen tulla silittämään Tahvoa. Tahvo ei ollut moksiskaan kun silitin sitä päästä ja pieni poika selästä. Herra osasi myös rauhottua ihmis- ja koiravilinän keskellä, mikä on mahtavaa!
Ainiin, Tahvo on kuulemma laboratorin noutaja. Tämän minulle kertoi eräs puistokemisti mätsärikehän laidalla. Hän julisti kovaan ääneen että kyllä hän koirarodut tunnistaa. Samaan lauseeseen hän tokaisi että tuo on pinseri, ja osoitti kaverini kiinanharjakoiraa. Koirarodut olivat tosissaan hallussa tällä miehellä.

4 kommenttia:

  1. Oi kuinka teillä on mennyt hienosti, vau! Onnea huikeista suorituksista :) Mekin kytättiin viime vuonna tätä kiertuetta, mutta meni lähikunnan kiertuemätsäri ohi pakollisen menon takia ja tänä vuonna ei tännepäin kyseistä kiertuetta edes tullut..Ehkä vielä joskus :-) Vaikuttaa ainakin mukavalta tapahtumalta!

    Tälläset tapahtumat on kyllä kivoja, kun koira tottuu sekä koira-että ihmismäärään. Lisäksi just tuollaiset tilanteet, että ihmiset tulee rapsuttelemaan rauhassa, niin voi vitsit kuinka hyvää treeniä se onkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tosiaan moni tapahtumakaupunki on muuttunut edellisvuosien kaupungeista. Toivotaan että sinnepäinkin kiertue vielä tulisi, vaikka sitten ensi keväänä.

      Aran ja pelkoagressiivisen koiran omistajana tunnen suurta ylpeyttä koiraa ja itseäni kohtaan, kun olen saanut luotua koiran kanssa luottamussuhteen ja koulutettua koirasta rohkeamman. Kova ja pitkä treeni on toden teolla tuottanut tulosta ja siitä jos mistä olen ylpeä. :)

      Poista
  2. Onnea tuloksista! Sun laboratorin noutaja näyttää kehässä aika makeelta. :) :D

    VastaaPoista