maanantai 9. marraskuuta 2015

Mistä on agilityharrastaja tehty?

Kysymyksiä agilityn harrastajille. Hurttahuone haastoi jälleen koirabloggaajat ja tällä kertaa tehtävänä oli vastata agilitya koskeviin kysymyksiin.
 

1. Kuulutko johonkin agilityseuraan? Mihin?

 
Kyllä, Lappeenrannan agilityurheilijoihin ja Sagiin.
 

2. Kauan olet harrastanut agilityä?

 
Ensimmäiset agilitytreenit olivat 24.6.2013 eli aikaa on ehtinyt kulua jo reilut kaksi vuotta
 

3. Onko agilityä harrastava koirasi luustokuvattu? Millä tuloksilla?


Ensimmäinen agilitykoirani kuvattiin vuoden treenaamisen jälkeen lonkkien osalta ja tuloksena oli agilityn lopettavat lonkat (ei virallisesti kuvatut, joten ei lausuntoa). Nykyinen agilitykoira on myös kuvattu, lonkat A/A ja kyynärät 0/1.
 

4. Mikä on parasta agilityssä?

 
Koiran into lajia kohtaan ja koiran kanssa tekemä yhteistyö. On ihana nähdä kuinka koira on innoissaan kun pääsee rakkaan harrastuksen pariin ja nauttii tekemisestä täysin. Myös koiran oppiminen ja oivaltaminen uusien asioiden kohdalla on palkitsevaa.
 

5. Mikä on huonoin puoli agilityn harrastamisessa?


Lajin riskit ja kokemattomien koirien ja ohjaajien piha-agility. Mielestäni agilityn harrastaminen pitäisi ehdottomasti aloittaa kouluttajan valvovan silmän alla, jos ei itsellä ole aiempaa agilitykokemusta. Kokemattomuus ja tietämättömyys lisää riskiä hajottaa koira ja satuttaa itsensä.
_MG_2055_
Kuvia agilitykoirastani Ahvenanmaan reissulta (josta en näköjään saanut postausta aikaiseksi)

6. Miksi aloitit agilityn ja mitä kautta tutustuit lajiin?

 
Tutustuin lajiin kaverini kautta, joka oli harrastanut lajia jonkun aikaa. Kun hankin itselleni harrastuskoiran, päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja ilmoittautua agilitykurssille. Siitä se ajatus sitten lähti. Nyt en voisi kuvitella etten harrastaisi lajia.
 

7. Mitä ohjauskuviota suosit eniten puolenvaihdoissa? Valssi, takaaleikkaus vaiko joku ihan muu?


Persjättöä, valssia ja takaaleikkausta.
 

8. Mikä asia/este oli vaikein opettaa koirallesi agilityyn liittyen?

 
Tahvolle vaikein asia oli muistaakseni kepit ja Tinille kontaktit. Toki nyt kun treenaan Tinin kanssa niin koko ajan tulee uusia voitettavia ongelmia agilityyn liittyen. Kun yksi ongelma on ratkaistu, tilalle tulee kaksi uutta.
 

9. Oletko kilpaillut agilityssä? Mikä on koirasi taso ja kokoluokka?

 
Kyllä, maksi ykkösissä.
 

10. Onko sinulla kotipihallasi agilityesteitä? Mitä? Mistä olet ne hankkinut?

 
Ei enää tällä hetkellä, mutta ennen oli. Isä oli rakentanut renkaan, hyppyjä ja keinun ja kaupasta oli ostettu aurauskeppejä sekä pussi. Näillä sitten "treenasin" Akun kanssa. Talvien aikana kuitenkin keinu lahosi ja siitä tuli vaarallinen. Hyppyjä ja rengasta ei enää jaksettu tuoda mökiltä kaupunkiin, joten piha-agility jäi ja tilalle tuli seura-agility kunnon puitteissa. Ehkä näin on kuitenkin turvallisempi.
_MG_1919_

11. Kuinka usein treenaat lajia?

 
Vähintään kerran viikossa, mutta jos lainakoira saa jäädä meille hoitoon niin kaksi kertaa viikossa. Lainakoiran kanssa harrastaminen on sen puoleen hankalaa, kun täytyy ottaa niin monen ihmisen menot ja tulot huomioon treenejä ajatellessa. Ja asiaa ei yhtään helpota, kun koira asuu 40 kilometrin päässä kotoa.
 

12. Treenaatko kesä ja talvet?

 
Kyllä, seuralla on agilityhalli, jossa pystyy treenaamaan myös talvisin.
 

13. Kuinka lämmittelet koirasi agilityä varten?

 
Alkuun rauhallista kävelyä, sen jälkeen koiran kanssa hölkkää ja lopuksi päästän koiran vapaaksi ja heittelen sille lelua. Irti ollessa koira saa kätevästi spurttailtua lelun perässä. Lenkin jälkeen kylmillä ilmoilla koiralle takki päälle. Jos koira joutuu odottamaan vuoroaan hetken ennen kuin pääsee kentälle niin teen vielä pikaisen pissityslenkin ja muutamia leluspurtteja.
 

14. Käytätkö koirallasi palautusjuomia? Entä lihaksia lämmittäviä takkeja ja mantteleita?

 
Kesäisin ja kisakaudella käytän palautusjuomaa ihan nesteytyksen ja lisäenergian vuoksi. Lainakoiralla on käytössä perus toppaloimi, mutta joskus olen lainannut omien koirieni BOT-loimea Tinille.
 

15. Seuraatko agilityn arvokisoja ja muuta agilitymaailmassa tapahtuvaa?

 
En juurikaan. Joskus jos sattuu olemaan vapaata ja tylsää arvokisojen aikaan niin laitan kyllä livestreamin päälle ja kuuntelen suorituksia mutta en katsomalla katso jokaista suoritusta.
_MG_1901_

16. Harrastatko koirasi kanssa muuta lajia, kuin agilityä?

 
Käyn koiran omistajan pyynnöstä koiran kanssa näyttelyissä.
 

17. Onko koirallasi hyvä hyppytekniikka?

 
Ei, juuri viime tunnilla treenattiin hyppytekniikkaa ja etenkin venyttävissä hypyissä rytmi menee sekaisin ja rimat kolisee. Koira hyppää liian kaukaa ja laskeutuu heti rimat taakse eikä saa enää kunnon ponnistuspaikkaa seuraavalle hypylle.
 

18. Tiputteleeko koirasi rimoja agilityradalla?

 
Ei, tai ainankin hyvin harvoin, mikä on ihme juurikin heikon hyppytekniikan takia.
 

19. Pidätkö itseäsi hyvänä agilityohjaajana?

 
Pidän itseäni keskiverto ohjaajana. Osaan peruskuviot ja selviydyn usein radoista ongelmitta, mutta jotkin asiat vaativat enemmän aivotyötä. Olen myös melko vaativa itselleni ja haluaisin aina tehdä kaiken täydellisesti treenatessa, joten aina löytyy parannettavaa ja analysoitavaa omassa ohjaamisessa. Onneksi on minun mokia paikkaileva koira.
 

20. Oletko kokeillut ohjata muiden koiria agilityssä, kuin omiasi?

 
Kyllä, nykyinen koira on lainakoira. Muiden treenaajien koiria en ole kokeillut, mutta useasti on käynyt mielessä että sitä voisi joissakin treeneissä kokeilla.
_MG_1835_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti