tiistai 2. helmikuuta 2016

Pakkaspäivien pelastus

Pahimmat pakkaset ovat tältä erää loppuneet myös meidän kulmilta, onneksi ja harmiksi. Voin kertoa että vihaan nyt virallisesti loskapaskakelejä, nimimerkillä mälläsin autoni toissapäivänä sohjoliirron seurauksena. Roikkuessani pää alaspäin, auto katollaan ojan pohjalla aamulla kello 6, täysin pimeällä tiellä, kävi mielessä että lopetan autoilun kokonaan. Sen jälkeen kävi mielessä kaikki kauhuskenaariot kyydissä mahdollisesti olevista koirista. Onneksi pääsin kömpimään autosta ulos lähes ehjin nahoin ja sain pysäytettyä ohikulkeneen auton. Säikähdyksellä selvittiin, mutta lompakko koki kovan kolauksen kun täytyi hankkia uusi auto. Eikä tuo autoilu nyt niin kamalalta tuntunut seuraavana päivänä samaan aikaan samassa paikassa.

Mutta nyt asiasta aiheeseen. Pakkaskelejä jouduttiin pakoilemaan koirien kanssa sisätiloissa sillä Tahvolla todettiin virtsatulehdus ja eläinlääkäri kehotti pysymään lämpimänä. Toisaalta, eivät nuo edes viihtyneet ulkona vaikka sinne pääsivätkin. Nopeat pissa-kakka-ulkoilut hoidettiin takapihalla ja energian purku hoidettiin sisällä riekkuen ja aivopähkinäpelejä pelaten. Meillä ei kovin kummoisia aivopähkinäpelejä ole, joten jouduin hieman soveltamaan. Omasta takaa löytyy kaksi kaupasta ostettua lautapeliä, mutta niiden ratkaisu tuntuu hoitujan sadasosasekunnissa kun tekniikka on opittu, varsinkin Tahvolla. Akun kohdalla kärsivällisyys ei ehkä ole ihan sitä luokkaa mikä Tahvolla on, mutta kyllä molemmat osasivat ratkaista pulmatehtäviä.

Kahden lautapelin lisäksi kyhäsin pyyhkeestä rullan, jonka sisään olin laittanut nameja. Sen jälkeen laitoin rullan solmuun. Koiran oli tarkoitus saada rulla auki ja rullan sisältä namit. Kongiakin käytin muutaman kerran. Täytin sen jääkaapista löytyvillä herkuilla, kuten maksamakkaralla ja juustolla. Tämän tyhjentämiseen meni ehkä vartti, jonka jälkeen koira oli kyttäämässä lisää. Tosin koirat kyllä rauhottuivat näiden aivopelien jälkeen. Ilmeisesti ne joutuivat sen verran käyttämään päätään.


 

Mitenkäs teillä vietettiin pakkaskelejä? Kävittekö normaaliin tapaan ulkoilemassa vai keksittekö muita aktiviteetteja?

3 kommenttia:

  1. Hyvä idea tuo pyyhe aktivointileluna, pitääkin kokeilla joskus :p Hui, näyttää kyllä hurjalta sun auto... Onneksi ei sattunut pahemmin! Me tehtiin pahinten pakkasten aikaan vain lyhyet lenkit pihalla, muuten oltiin sisällä ja tehtiin temppujuttuja ja tokoa. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä mentiin ihan normi lenkkejä kovista pakkasista huolimatta, koska koiranihan ei palellut ollenkaa ja viihtyi ulkona myös niillä -25 asteen pakkasilla hyvin:) Itse piti kylläkin pukeutua kunnolla...

    Kannattaa muuten kokeilla täyttää kongi jollain purkilihalla, nappuloilla tms. ja pakastaa. Kestää koiralla paljon kauemmin saada se syötyä ja meillä noita pakastekongeja syödäänkin n. 40 min tai joskus jopa kauemminkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuosta pakastamisesta olenkin joskus kuullut mutta oli se päässyt ihan kokonaan unohtumaan. Kiitos siis muistutuksesta :)Pitää varmaan hankkia useampi kongi niin saa useamman pakkaseen samaan aikaan.

      Poista