perjantai 5. lokakuuta 2012

Ihanaaaaa

     Voi JEEE!! Tahvo on alkanu muuttua parempaan suuntaan. Toivottavasti tästä tulee nyt pysyvää eikä tuu mitään takapakkeja. Tahvo on alkanu mm. rauhottuu sillon ku myö ollaan kotona. Se ei myöskään enää pissi niin paljoo lattialle. Tänää tais olla eka päivä ku miun ei oo tarvinnu kertaakaan pyyhkiä lattialta pissiä. Voi tätä onnen määrää :) <3 Tosin, oli Tahvo pissiny pari kertaa mut ite en ollu sitä näkemässä. Herra jopa alkaa rauhottuu autossa ja yksin jäädessään. Yleensä ei enää tarvii tapella siitä että jääkö koira kotiin vai ei. Ei nimittäin enää rynni niin pahasti ovelle. Kyllähän se jää vähäks aikaa haukkumaan mutta parempaan suuntaan ollaan menossa.
     Viime tiistaiset treenit olivat Nuuskun tiloissa, koska ulkona oli niin epävakaa sää. Saatiin monta harjotusta kotiin opeteltavaks. Tunnille osallistui 4 koirakkoa. Muut koirat oli paljon Tahvoa nuorempia. Tosin, Tahvo tais olla rauhallisin.
     Tunti alkoi sillä että opettaja Sari kävi tervehtimässä kaikkia koiria. Tästä Tahvo selviyty tosi hyvin siihen nähden että kyseessä oli vieras ihminen. Tahvo oli alistuva mutta ei kuitenkaa niin jännittyny kun yleensä. Sari jopa kehui että koirasta oli tullut paljon luottavaisempi ja avoimempi sen kerran jälkeen kun Sari kävi meillä kotona antamassa neuvoja. Oli hyvä kuulla että oltiin vähän edes edistytty.
     Ensimmäinen harjoitus oli käsikosketus, jossa koiran oli tarkoitus koskea ohjaajan kämmentä. Tämän Tahvo tajusi nopeasti, koska taustalla oli jo kepin koskettaminen. Seuraavaksi harjoiteltiin katsekontaktia. Tässä vaiheessa Tahvo oli niin väsähtynyt edellisestä harjoituksesta, ettei jaksanut keskittyä. Uskoohan sen ku pikkusen aivoja ei olla käytetty, kun ei sitä ole opetettu minkäänlaisille tavoille. Vähän aikaa kun herra sai tehdä mitä halusi niin seuraava harjoitus sujuikin jo paremmin.
     Viimeiseksi harjoiteltiin Jätä-käskyä. Vielä tätä käskyä ei käytetä oikeassa tilanteessa, vaan opetettiin koiralle että jätä on yhtä kuin herkku. Ensi viikolla olisi kuulemma tarkoitus ottaa käsky käyttöön. Tämänkin Tahvo ymmärsi äkkiä ja alkoikin kuunnella mitä sille sanottiin. Käänsi aina pään kun sanoin jätä.
     Näitä harjoituksia olisi nyt tarkoitus harjoitella viikon verran ja ensiviikolla on vuorossa hihnakäyttäytyminen. Pitää kokeilla ulkona ja eri paikoissa samoja käskyjä että tuo tajuais että käskyt toimii muuallakin kuin olohuoneen sohvalla. Voi kun näitä tunteja olisi useammin, koirakin tuntuu tykkäävän. Varsinkin tunnin päätteeksi ollut leikkihetki oli Tahvon mieleen. Sari mainitsi että Tahvo on tummunut. Nyt kun jälkikäteen kattelee koiraa niin kyllähän sen selkään on tullut tummempia karvoja. Ensiviikon tunteja odotellessa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti