keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Normipäivä

Aivan käsittämätöntä mikä kotivaatio tuolla pikkusella on oppia. Kyl nuo nuoret oppii nopeesti. :)
     Viime viikon pentukurssin tunnilla oli käsittelyssä hihnakäyttäytyminen. Siihen kuului kaksi erilaista harjoitusta. Toinen oli ihan perus hihnassa kulkemista, eli hihna pysyi löysänä ja koira lähellä. Toinen oli sit taas kontaktissa kulkemista. Tahvolla on tuo kontakti alkanu olee tosi hyvä. Nykyään se saattaa jäädä pidemmäkskii aikaa tuijottaa kun ollaan treenaamassa. Sitähän siltä haetaan. :)
     Käytin sit Tahvoo lenkillä melkein heti treenien jälkeen ja otin heti käyttöön tunnilla opitut asiat. Onneks oli ilta ni ei ollu  Tahvolle liikaa häiriötä. Kävelin sellasen kilsan lenkin. Normaalisti siihen menee ehkä se 15 min. mut nyt Tahvon kanssa meni tunti. Tosin, oli se sen arvosta ku alko loppumatkasta tajuumaan mitä siltä haettiin. Aina välillä otetaan sinne väliin niitä kontaktiharjotuksia että sekin vahvistuis.
     Oon siis tosi positiivisesti yllättyny miten tuo koira on alkanu kotiutuu ja "normalisoituu". Ei enää pissi sisälle kuin murto-osan siihen verrattuna mitä aikaisemmin. Lisäks se oppii tosi nopeesti kun oon saanu oikeet opetusmenetelmät. Huutaminen ja pakottaminen tuon kohdalla on ihan turhaa ja siitä tulee vain takapakkia.
     Edelleen nuo koirat riehuu tosi paljon. Kuraakin tulee lattialle niin paljon että pitää lähes päivittäin olla pesemässä. Tahvo on saanu/hankkinu ittelleen uuden kaverin, nimittäin miun gerbiilit ja hamsterit. Siellä se istuu terraarion eessä nenä kiinni lasissa. Varmaan aattelee et hitto ko noi suupalat on tuolla lasin takana ettei niihin pääse käsiks :D
     Tässä nyt muutama foto, jotta saadaan blogiin vähän väriäkin :)
Hamsujen tutkailua



Siinnä on taas kukkapenkki kaivettu ylös

Voiko Tahvo enää tyhmemmältä näyttää?! :D
     Akun kanssa en oo kerenny oikeen mitään nyt tekee ku tuo Tahvo vie niin paljon aikaa. Sen kyl näkee koirasta et ei oo saanu kauheesti huomiota ku on alkanu taas osottaa mieltään, esim. repimällä maitopurkkeja yksin jäädessään. Nyt on satanukkii niin paljon et ei oo kehdannu koirapuistossakaan käydä. Toivottavasti nyt tulin pian pakkasta ja lunta ni ei tartteis tuon kuran kanssa leikkiä.
     Meinasin seuraavaks vähän kirjottaa tuosta hihnakäyttäytymisestä ja sen opettamisesta. Oon omasta mielestäni saanu niin mahtavat neuvot. :)

3 kommenttia:

  1. kiva postaus :) Miten sua on neuvottu opettamaan tuo kontaktissa kulkeminen? Mä voisin kans yrittää Aidalle jotenkin selittää sitä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie voisinkii sen selittää siin samalla ku mie teen sen hihnapostauksen. Ne nimittäin liittyy aika olennaisesti yhteen ni onkii ihan hyvä pistää yhteen :)

      Poista
  2. Juu okei :) seuraavaa postausta ootellessa :)

    VastaaPoista