torstai 30. tammikuuta 2014

kynsitohtorointia

Lauantaina Tahvo siis satutti mökillä kyntensä. Lauantai meni ilman kipuja Tahvolla, mutta sunnuntaina siteen vaihdosta ei meinannut tulla mitään. Kynsi oli tosi arka, ja itekin vähän varoin koskemasta kynteen. Oma epävarmuus varmaan tarttui myös koiraan. Sain siteen pois ja tutkin kynttä, se olikin katkeamisen lisäksi revennyt.
Maanantaina soitin eläinlääkärille ja kysyin hoito-ohjeita. Lääkäristä neuvottiin tulemaan näyttämään kynttä paikanpäälle. Samalla lääkäri pystyisi määräämään kipulääkkeitä ja antibiootteja. 17.00 saatiin aika Animagiin ja siellä lääkäri tutki pikaisesti kynnen ja totesi että täytyy poistaa koko kynsi. Tahvolle pistettiin rauhottavat peppuun ja päästiin rauhalliseen huoneeseen lepäilemään. Ei mennyt kuin viitisen minuuttia kun koiralla alko silmät lupattaa ja jalat notkua. Kymmenen minuutin jälkeen koira oli jo tosi rauhallinen ja lähes untenmailla.
10 min
5 min
Lääkäri hoiti kynnen poistamalla kynnen ja jäljelle jäi vain ydin. Ite en saanu olla kattomassa toimenpidettä kun kuulemma oli sen verran hurjan näköistä touhua. Oisin mie kyl ihan hyvin voinu seurata sivusta. Kynnen poiston jälkeen hoitaja näytti miten kynsi putsataan ja sidotaan kotona. Sen jälkeen antibiootit niskaan ja heräämään. 


Valmis paketti
Tällä kertaa rauhotuksen jälkeen tiesin että koiraa pitää vähän kovemmilla otteilla herätellä, mut empä mie sitä saanu hereille siltikään. Lääkäri tuli vartin päästä ja läpsäytti kädet yhteen ni sillon koira pomppas pystyyn. Ilme oli kyllä hyvän näkönen koiralla sillon :D
Rauhallinen koira, lääkkeet ja hoito-ohjeet matkaan ja 120€ köyhempämä lähettiin sitten kotiin. Käytiin matkalla ostamassa Mustista & Mirristä Tahvolle kauluri. Kotona Tahvo meni samantien nukkumaan. Saatiin siskon kanssa muutamaan otteeseen taas kunnon naurut kun Tahvo kirjaimellisesti kaatui pariin otteeseen.
Hoito-ohjeeksi:
  • kynnen desinfiointi laimennetulla betadinella kahdesti päivässä 10 päivän ajan
  • kynteen kahdesti päivässä Terra-Poly voidetta 10 päivän ajan
  • antibiootti kahdesti päivässä 14 päivän ajan
  • kipulääke kerran päivässä 10 päivän ajan

Eiköhän näillä mömmöillä nää pari viikkoa mennä eteenpäin.Agility on nyt tauolla ja muukin riekkuminen.

Lääkäristä tulon jälkeen


 




Kynnen hoito välineet

Kiinnipito-ote koirasta ettei karkaa

Tältä kynsi näytti kaksi päivää piston jälkeen

4 kommenttia:

  1. Voi pieni potilas :(

    VastaaPoista
  2. Enzolta, 10v, poistettiin kynsi. Takatass oikee. Pari kuukautta sitten, hoidettiin. Ei parantunu. Tytär käytti toissa päivän lääkäris. Tohtori tylysti antoi kaks vaihtoehtoo. Amputoidaan varvas tai sitte se lopulline! 400e. Leikataan varvas. Miten voi kynnen poistosta homma edetä tähän pisteeseen? Onko vinkkei?

    VastaaPoista