maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannustaiat

Kello on nyt 1:16 aamuyöstä. Istun työpaikalla yövuorossa ja valvon vanhusten unta. Jo kolmas valvottu yö menossa, joten se kertoo varmasti paljon meidän juhannuksesta. Paljon ei juhannusta ole ehtinyt vietellä, mutta onneksi sääherrakaan ei juhannuskeleillä loistanut, joten juhlimaton juhannus ei harmita. Onneksi ehdin kuitenkin pistäytyä mökillä syömässä grilliruokaa ja katsomassa juhannuskokon sytytyksen. En siis jäänyt mistään tärkeästä paitsi.


Kuvia tuli juhannuksen aikaan otettua todella vähän. Syitä tähän on monia; pimeä ja sateinen juhannusaatto, yövuorot töissä ja oma laiskuus. Jotenkin kuvausmotivaatio on ollut kaitessa jo toista kuukautta reistailevan kameran vuoksi. En enää tiedä veisinkö kameran korjaukseen vai ostaisinko jo uuden kameran. Rungon osto on joka tapauksessa jossakin vaiheessa edessä, joten miksipä en sitä nyt ostaisi kun rahaakin saa töistä. Sopivia runkoja olenkin jo ihastellut mutta ehkä sitten syksyllä raaskin sen jopa ostaa.
 

Ihana Luke-poika kävi mökillä meitä viihdyttämässä
Tin kävi vierailemassa meidän mökillä toissaviikolla. Olin toki kuullut että neiti on kova uimaan mutta en tiennyt että se ihan hyppää laiturilta lelun perään. Tytöstä tulisi oiva vesipelastuskoira. Heittelin Tinille vesilelua jonkin aikaa ja lopulta piti toppuutella koiraa ettei leikki mene ihan yli ja koira ala käymään ylikierroksilla. Onneksi lammen vesi oli ehtinyt lämmetä ja oli muutenkin lämmin ja aurinkoinen sää, niin Tin ei paleltunut.
 
Juhannuskuvien puutteen vuoksi on hyvä tilaisuus julkaista hieman vanhempia kuvia. Koirat pääsivät kuukausi takaperin Saimaan kanavan laidalle ihmettelemään maailmaa ja samalla kuvauskohteeksi. Kanavan laidat pursusivat voikukkia joten olihan se ihan pakko niitäkin hyödyntää.
 
Juhannuksen vietosta, siis yövuoroista, yritetään toipua äkkiä. Ensi viikolla pääsen katsomaan Katariinan kanssa suloisia koiranpentuja Jyväskylään. En malta odottaa pienten pentujen näkemistä.

Mitenkäs teillä meni juhannus? Tuliko valvottua yötön yö vai vietitkö juhannusta muulla tavoin?

2 kommenttia:

  1. Ompas ihania kuvia! Harmi tuo kamerajuttu.. Mikä runko sulla on nyt käytössä ja onko ollut suunnitelmia, minkä haluaisit seuraavaksi ostaa? Mulla kans uuden rungon (ja objektiivin) osto luultavasti edessä ja oon miettinyt mitkä olis ne parhaimmat vaihtoehdot koirakuvaukseen - eli aihe kiinnostaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Tällä hetkellä on Canonin 500D ja Canonissa tulen luultavasti tulevaisuudessakin pysymään. Varmasti en vielä tiedä minkä rungon haluaisin mutta olen tutkaillut mm. 7D:tä. Saa nähä. :) Objektiivikin pitäisi hommata kun ikiihana 50mm on myöskin hajalla. Tutkailemalla ja kameroita vertailemallahan se sopiva löytyy. Kannattaa myös kysyä vaikka Facebookista jostakin valokuvausryhmästää mielipiteitä jos ei osaa päättää kameroiden välillä ;)

      Poista