tiistai 30. kesäkuuta 2015

Yöttömän yön agility

Kuten otsikko kertoo, tällä viikolla harrastettiin agilitya hieman eri tavalla kuin normaalisti. Yöttömien öiden kunniaksi suunnattiin hallille treenaamaan vasta hieman ennen puolta yötä. Ei ollut mitään kiirettä alkulämmittelyiden kanssa, joten käytiin kävelemässä ja spurttailemassa oikein kunnolla ennen virallisia treenejä. Tuntui hyvältä, kun ehti kerrankin tehdä juuri niin pitkät ja hyvät lämpät kuin halusi. Samalla sai lämpätä omatkin koivet, mitä en ole aikaisemmin tehnyt.


Yötreeniehin olin asettanut tavoitteeksi treenata SM-kisojen medifinaalirataa, joka oli hallille jo valmiiksi rakennettu. Tarkoituksena oli pitää rimat medikorkeudessa ja treenata kisanomaisesti. En puuttunut tällä kertaa kovinkaan paljon Tinin kontakteihin, ja sen kyllä huomaa. Kontakteille meidän pitäisi keksiä jokin hyvä niksi, jotta Tin tajuaisi juosta alas asti, eikä loikkaisi kummassakin päässä kontaktin yli. Pääasia oli että sain koiran ohjattua arvokisaradan läpi ilman suurempia kommelluksia ja sehän onnistui. Yllättävän helppo arvokisararta myös 1lk koirakolle. Ehkäpä se aika oli tässä tapauksessa se ratkaiseva tekijä.







Seuraavana päivänä oli vuorossa ihan ryhmätreenit. Nyt keskityttiin radan sijaan pelkkiin ohjauksiin. Treenin alle päätyivät saksalainen, pakkovalssi ja haastavaksi osottautunut vastakäännös. Treenirata oli hyvin yksinkertainen, pari putkea, muutama hyppy ja kepit. Ei niihin tehokkaisiin treeneihin aina tarvita koko estearsenaalia.

Rata alkoi mutkaputkesta ja jatkui hyppyjen kautta joko putkeen tai kepeille. Onnistuttiin Tinin kanssa kepeissä todella hyvin, vaikka keppikulma oli hieman vieras koiralle. Saatiin kuitenkin onnistuneita keppejä, joten ei voi olla kuin tyytyväinen.

Saksalainen oli meille uusi ohjaus nimensä mukaan, mutta huomasin kuivaharjottelun aikana, että olen kyseistä ohjausta käyttänyt jo tietämättä sen nimeä. Saksalaiset pyöritykset meni todella hyvin ja luotin koiraan että kyllä se sieltä esteen yli tulee. Pakkovalssi oli myös ihan helppo nakki mutta vastakäännöksen kanssa tehtiin töitä. Koira kyllä teki ohjeiden mukaan mutta ohjaajan aivot eivät kääntyneet enää pakkovalssin jälkeen oikein päin. Vastakäännöksestä ei saatu kuin yksi sinne päin oleva onnistuminen, joten ehkäpä ohjaajan tulisi ensin kuivaharjotella. Kaiken kaikkiaan treeneistä jäi hyvä mieli ja lämpenevät ilmatkaan ei näyttänyt koiraa haittaavan. Positiivisin mielin ensiviikon treeneihin.


Onko teillä vaikuttanut lämpö koirien treenimotivaatioon?

2 kommenttia: