torstai 3. syyskuuta 2015

syksy saapuu

On kai se pakko uskoa että syksy tekee väistämättä tuloaan. Saatiinhan siitä kunnon lämpimästä kesäjaksosta nauttia sentään parin viikon ajan. Toisaalta, en valita! Olen saanut viileän kesän aikana harrastaa ja touhuta koirien kanssa hurjan paljon ilman suurempaa läkähtymistä. Kulunut kesähän on ollut vain asennekysymys! Meille kesä sopi tällaisenakin ihan hyvin, tykkäsin.
_MG_0456_
Koska koko kesä on mennyt töissä puurtaessa ja agilitya harrastaessa Tinin kanssa niin halusin pitkästä aikaa lähteä omien koirien kanssa viettämään laatuaikaa. Viikolla ei kovin pitkälle reissulle viitsi lähteä kun pimeäkin tulee jo melko aikaisin, joten suunnattiin läheiselle patikkapaikalle, Hämmäauteensuolle, jossa on mukavat pitkospuut, luonnonrauhaa ja reitin päässä laavu. Syksy oli suolla jo tosi pitkällä ja maisemat värittyi syksyn värein. Voi kuinka mie rrrrakastankaan syksyä ja ihania syksyn värejä. Sateella ja kylmällä ilmalla ei ole väliä, sää on vain pukeutumiskysymys!
_MG_0449_
_MG_0600_
_MG_0696_
Mein mukaan lähti kääkkäpari Helmi ja Wii omistajineen. Tahvo sai kulkea alkumatkan hihnassa kun varmistettiin ettei vastaan tule muita ihmisiä tai koiria. Parkkipaikka ammotti tyhjyyttään ja muutenkin paikka vaikutti hiljaiselta joten Tahvo pääsi vapaaksi kirmaamaan muiden kanssa suolle. Ihana nähdä onnellisia koiria toteuttamassa itseään. Tahvokin on ollut koko kesän kivuton ja sen huomasi suolla rälläävästä koirasta. En ole nähnyt Akunkaan juoksevan noin innoissaan koko kesänä mitä se nyt suolla juoksi koirakavereidensa kanssa.
_MG_0543_
_MG_0513__MG_0667_
_MG_0483_
_MG_0652_
Suosamoilun jälkeen käytiin paistamassa makkaraa ja suunniteltiin hakutreenejä laavun takaiseen metsään mutta idea jäi ajatustasolle pikaisen metsässä pyörähtämisen jälkeen. Löysin itsestäni valehtelematta SATA hirvikärpästä. Katariinahan oli ihan kauhuissaan ja hermona näiden viheliäisten mönkijöiden takia mutta ite vaan tapoin ötökät ja matka jatkui takaisin autolle. Vaikka en itse ole hermona hirvikärpästen vuoksi niin ei sitä kuitenkaan tehnyt mieli jäädä metsään pidemmäksi aikaa. Suolla oli "turvallisempaa".
_MG_0628_
_MG_0578_
Kunhan nuo hirvikärpäset taas kuolee ensimmäisiin yöpakkasiin niin täytyy lähteä koirien kanssa käymään Repoveden kansallispuistossa. Ennen sitä täytyy hankkia kunnon vaelluskengät, molemmille koirille mukavat valjaat ja itselle juoksu-/talutusvyö. Lappiinkin tekisi mieli lähteä mutta taitaa jäädä ensi vuoden suunnitelmaksi.
_MG_0549_

Minkälaisissa paikoissa olette käyneet koirienne kanssa vaeltamassa?

 Minne kannattaisi lähteä?

_MG_0473_

1 kommentti:

  1. Täällä on ollut jo ensimmäiset yöpakkaset :D Kavereitten kaa yritetään saada aikaiseksi edes Pienelle Karhunkierrokselle lähteä.

    VastaaPoista