lauantai 31. tammikuuta 2015

Tammikuun temppu

Joulukuussa aloitettiin blogissa kuukauden temppu-osio. Ensimmäisen tempun virkaa sai kunniakkaasti toimittaa kumartaminen. Tämän kuukauden temppu on ennakkotiedoista poiketen leiki kuollutta-temppu. Alunperin piti seuraavan tempun olla kieriminen, mutta en raaskinut siroa ja luisevaselkäistä Tahvoa opettaa kierimään kovalla lattialla. Ehkä opetan tämän tempun joskus kesällä pehmeällä nurmikolla.

Temppu oli sinäänsä helppo opettaa Tahvolle, koska koira tarjoaa melko hyvin eri asioita saadakseen namin. Niistä on sitten helppo lähteä kasaamaan temppua. Lukijoiden toiveesta tein tempusta opetusvideon joten nyt pääsette seuraamaan kuinka tämä temppu opetettiin Tahvolle.

Vaihe 1. 
Houkuttele koira kyljelleen ja palkkaa aluksi pienimmästäkin aikeesta mennä kyljellee. Aluksi ei siis ole tarkoitus saada koiraa täysin kyljelleen, jos se koirasta tuntuu vastenmieliseltä. Pikkuhiljaa voit alkaa vaatia koiralta enemmän ennen kuin se saa palkan.

Vaihe2.
Jätä käsiapu vähitellen pois ja anna koiran itse pähkäillä mistä se saa palkan. Tässäkin kannattaa aloittaa palkkaaminen pienestäkin tarjoamisesta, esim. jos koira käy edes lonkkamakuulle. Vaikeuttaminen kannattaa tässäkin toteuttaa vaiheittain.

Vaihe 3.
Ota temppuun mukaan vihjesana. Meillä tämä oli PUM, mutta toki se voi olla mikä vain. Aina kun koira tarjoaa kyljelleen menoa, sano vihjesana ja palkkaa koira. Vahvista vihjesanaa reilusti ennen kuin lähdet käyttämään sitä haastavammissa tilanteissa, jotta vihjesana ei menetä tehoaan.

Vaihe 4.
Kun koira on oppinut vihjesanan, voit alkaa käyttää sanaa haastavammissa tilanteissa, esim. seisomasta kuoleminen tai liikkeestä kuoleminen.


Kertokaahan mitä pidätte tälläisistä opetusvideoista? Onko näistä hyötyä vai ei? Meille saa ehdottaa temppuja jos teillä on vaikka jokin temppu mihin ette ole keksineet opetuskeinoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti