sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Tuhannenkin kilometrin matka alkaa yhdestä askelesta

Meillä alkoi Tinin kanssa torstaina ohjatut treenit Laulla. Enää ei käydä Kiitorekulla vaan siirryttiin Lappeenrannan agility urheilijoihin, jossa treenasin Tahvonkin kanssa. Sain itseasiassa oman vanhan treenipaikkani takaisin, eikä tarvinnut osallistua taitotasotesteihin uudestaan. On hienoa päästä taas treenaamaan tuttujen ihmisten pariin.

Tin olikin jo odottamassa minua koko poppoon voimin kun saavuin hallille. Koira lähti reippaasti lenkille mukaan eikä jäänyt ihmettelemään mihin muu porukka jäi. Uudet hajut sai koiran kiinnostuneeksi ympäristöstä ja lenkki mentiinkin melko pitkälti nenä maassa. Hallin sisällä koira kuitenkin motivoitui hyvin tekemiseen ja uudet hajut eivät vieneet mennessään.

Tämän kerran teemana oli kepit ja keppikulmat. Meidän yhteistyö Tinin kanssa on vielä alkutaipaleella, joten testailin vain miten koira hakee keppejä ja miten itse pystyn sijoittumaan. Koira osottautuikin toispuoleiseksi, oikea puoli oli todella hankala koiralle. Etupalkalla koira meni todella hyvin puoleen väliin keppejä mutta varasti sen jälkeen palkalle. Vasen puoli sujui lähes poikkeuksetta hyvin ja niistä saatiinkin koiralle onnistumisia paljon. Keppitreenien lopuksi otettiin ihanaa suoraa putkea ja palkkausta. Leikin koiran kanssa paljon ja heittelin tissikumia koiralle. Näin sain koiran ehdollistettua että minun kanssa on mukavaa ja nykyään koira treenaa minun kanssa agilitya.

Ohessa on tiivistetty video meidän treeneistä joka on kasattu yli 15 minuutin videoista. Video kannattaa katsoa FullHD:nä niin saa paremmin selvää.



Itsenäisiin treeneihin täytyy ehdottomasti ottaa kepit käsittelyyn, etenkin tuo oikea puoli. Luultavasti onnistuis parhaiten lyhyemmillä kepeillä ja etupalkalla. Muuten koira kääntyy liian helposti kattomaan miun kättä ja kepit jää kesken. Myös omaan ohjaamiseen täytyy kiinnittää huomiota ja yrittää rauhoittaa ohjaava käsi. Täytyypä testailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti