tiistai 24. helmikuuta 2015

Dobo sunnuntai

Käytiin sunnuntaipäivän ja hiihtoloman alottajaisten kunniaksi doboilemassa ensimmäistä kertaa. Katariina kyseli meitä mukaan tutustumaan lajiin ja siitähän se ajatus sitten lähti. Paikallisella doboyrityksellä on aina aika-ajoin lajiin tutustumistunteja. Tutustumistunnille oli kuitenkin vain yksi paikka vapaana, joten päästiin Katariinan kanssa vakituiselle viikkotunnille tutustumaan.


Paikan päällä käytiin ensin yhdessä koko ryhmän kanssa pienellä lenkillä. Koirat pääsivät hieman tutustumaan toisiinsa, jotta sisätilassa ei olisi niin suuria jännitteitä koirien välillä. Tahvo oli ihmeellisesti hieman ärhäkällä päällä kun se näki muut koirat, mutta rauhoittui sisälle ja työn touhuun päästyään. Onneksi Tahvoa kiinnostaa namit enemmän kuin toiset koirat.

Tunnilla kouluttaja neuvoi meitä uusia lajin pariin. Ensin lämmiteltiin koirat pyytämällä koira kiertämään ihmistä ja tekemään jalkojen välistä kahdeksikkoa. Sen jälkeen päästiin itsekin lämmittelemään. Ohjaaja seisoi lörpän päällä ja koira ohjaajan edessä tai sivulla. Aina kun ohjaaja meni lörpällä kyykkyyn, koiran tuli istua. Voin kertoa että omistan varmasti maailman huonoimman tasapainon, sillä en pystynyt menemään syvään kyykkyyn lörpällä kertaakaan. Ihan hävettää.

Lämmittelyn jälkeen päästiin tutustumaan palloihin. Tutustumistunnin tavoitteena oli saada koira rentoutumaan pallon päällä. Tahvoa hieman tutisutti pallolla, mutta hyvin se siihen hyppäsi joka kerta. Päästiin myös kokeilemaan miten koira kykenee vaihtamaan asentoa pallon päällä istumisen ja makaamisen välillä. Tässä Tahvo joutui tekemään paljon aivo- ja lihastyöskentelyä, mikä näkyi koiran vireystilassa. Koiran pallottelun jälkeen ohjaaja pääsi vuorostaan pallottelemaan. Tehtiin koiran kanssa tervehdyksiä, ohjaajan alituksia ja selän venytyksiä. Koira oli koko ajan mukana liikkeissä, vaikka se ei pallolla touhunnutkaa. Tässä vaiheessa Tahvo alkoi olla niin väsynyt, ettei se enää jaksanut keskittyä. Muutaman kerran yritin vielä ottaa Tahvon pallolle makaamaan, mutta päästin koiran kuitenkin lepäämään siksi aikaa kun muut vielä hetken palloilivat. Lopuksi vielä tehtiin koiralle ja ohjaajalle palauttavia venytyksiä. Gopro oli taas mukana joten ohessa meidän suoritusta.


Täytyy kyllä myöntää että kivaa oli. Pieni kipinäkin lajia kohtaan iski. Tämä voisi olla minun ja Tahvon tuleva yhteinen harrastus. Helmikin oli vallan taitava pieni koira. Tuntui vain että harjoitteet olivat Helmille liian helppoja. Helmi joutaisi jo ammattilaisten ryhmään. Ehdin jo heti tunnin jälkeen katsella netistä dobopallojen hintoja, mutta en löytänyt kuin yhden pallomyyjän. Mistähän näitä yleensä hankitaan? Olisin hieman hintoja vertaillut jos vaikka itselle oman pallon joskus ostaisi. Jos joku tietää niin saapi vinkata nettisivuja. Ja muutenkin kaikki vinkit lajiin liittyen ovat tervetulleita.

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Pitäisi kokeilla meidänkin koirien kanssa Doboa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kokeilemisen arvoinen harrastus. Ja samalla tulee itsekin vähän jumpattua, eikä sitä edes huomaa :)

      Poista