maanantai 16. helmikuuta 2015

Muutoksen tuulet


Aku testaa lähärin työpaitaa

Moni varmastikin jo tietää että olen lukion jälkeen jatkanut opiskelujani lähihoitajaksi. Lähihoitajan ammatti ei ole koskaan ollut ammattitoivelistallani, mutta lukion jälkeen oli vain pakko hakea johonkin, koska vihaan välivuosia. Niiden aikana laiskistuu ja sen jälkeen opiskeluun lähteminen on vielä hankalampaa. Lähihoitajan työstä tuli kuitenkin opiskelujen aikana ihan mielenkiintoista ja mukavaa. Työ on ihmisläheistä ja saan olla hyödyksi ihmisille. Koulu on nyt todistusta vaille suoritettu, joten on aika hieman rentoutua ja ottaa omaa aikaa. Kenties blogillekin jäisi nyt hieman enemmän aikaa.

Koulun päättymisen johdosta ja "ylimääräisen" ajan innoittamana blogi kokee tästä päivästä lähtien sisällöllisesti jonkin asteisen muutoksen. Mitään ei jää pois, eli koirat ja harrastukset ovat edelleen blogin pääjuttu, mutta kuitenkin on aika suunnata katseet tulevaan ja ottaa tavoitteeksi se THE ammatti. Mummojen vessattaminen ja syöttäminen ei ole kovin hohdokasta pidemmän päälle. Tämän takia blogin sivutuotteena aletaan seuraamaan matkaani unelma-ammatin pariin, eläinlääkäriksi. Asiaa tulee niin ammattiin perehtymisestä, luku-urakasta, pääsykokeista kui suunnitelmista.
http://www.vetmed.helsinki.fi/
Lueskelin taannoin päiväkotiaikojeni arkistoja ja huomasin että toiveammattini oli jo pienenä eläinlääkäri. Itse muistan ensimmäisen kerran haaveilleeni tästä ammatista vasta yläastevuosina. Olen kuitenkin aina ihaillut eläinlääkärin työtä ja heidän mahdollisuuksia työskennellä eläinten parissa. Oma kiinnostukseni eläimiin ja niiden hyvinvoinnista huolehtimiseen on lähellä sydäntä. Myös tv:stä tulleet sarjat eläinlääkärin ammatista ovat lisänneet omaa kiinnostustani alaa kohtaan. Pelkään kuitenkin että olen liian tunteellinen tälle alalle. Toivon kuitenkin että työtä tekemällä tämäkin muutuu. Olen myös käynyt suuren henkisen taistelun itseni kanssa tulevasta ammattivalinnastani, sillä toinen varteen otettava vaihtoehto on ollut lääkäri. Molempia en voi kuitenkaan valita joten eläinlääketieteellinen vetää pidemmän korren.

Nyt olisi ihana kuulla jo eläinlääkäriksi valmistuneiden tai opiskelijoiden tai miksei vasta pyrkivienkin kokoemuksia, haasteita, ajatuksista ja ihan mistä vain alaa ajatellen. Erityisen kiinnostunut olisin lukemaan alakohtaista blogia jos joku sattuu tietämään jonkun hyvän tämmöisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti