torstai 30. huhtikuuta 2015

Huhtikuun temppu

Katsoin joskus YouTubesta hauskan kissavideon, jossa kissa ahtautui pieneen laatikkoon. Kissa oli syötävän söpö, joten halusin toteuttaa saman Tahvon kanssa, kriteerinä kaikki neljä jalkaa laatikossa. Aloitin tempun opettamisen helpolla ja isolla korilla. Kori oli kooltaan 54x40 cm. Ensimmäiset palkkakriteerit olivat, että koira kiinnostuu korista ja tarjoaa yhtä tassua koriin. Tämän sain onnistumaan helposti, kun laitoin koriin herkkupalan. Seuraavaksi koiran tuli tarjota molempia etujalkoja koriin. Sen jälkeen odotin että koira laittaa kaikki neljä jalkaa koriin. Sain Tahvon helposti koriin pitämällä herkkupalaa korin edessä. Tämän jälkeen lisäsin temppuun vain vihjesanan, joka on meillä kori. Tätä vahvistin muutamia kertoja, jonka jälkeen otin hieman etäisyyttä koiraan ja lähetin koiran korille. Onnistui.

Kun ison korin kanssa temppu onnistui, lisäsin haastetta pienentämällä koria. Otin käyttöön 35x35 cm pesuvadin. Toistin samaa vihjesanaa myös tähän astiaan. Tämän onnistuttua vaihdoin vadin vielä pienempään 32x22 cm kenkälaatikkoon. Tässä Tahvolla alkoi jo olla hieman hankaluuksia, koska pitkäselkäisenä ja lonkkavikaisena koirana Tahvolla ei meinannut riittää kehon hallinta tähän. Lopulta koira tajusi kuinka laatikkoon kannattaa käydä ja homma alkoi luistaa. Riskillä kokeilin vielä pienempää laatikkoa tämän jälkeen, joka oli 19x19 cm vanha karkkirasia. Takatassuja tähän astiaan ei meinattu millään saada. Tänään Tahvo kuitenkin onnistui näin pienessä laatikossa ensimmäistä kertaa ja siihen jätin tempun vaikeuttamisen. En koe tarpeelliseksi toteuttaa tätä temppua Tahvolla näin pienellä laatikolla, koska koira ei selvästikään siitä innostunut.
 
Nyt vain temppua opettamaan teidän koirille!

6 kommenttia:

  1. Vaikuta simppeliltä tempulta, että koira ton varmasti oppii helposti ja nopeasti :) Pitääpä kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, helppo on. Ja samalla koiran kehon hallinta kehittyy kun joutuu pitämään välillä etu- ja takatassuja hyvinkin lähekkäin. :)

      Poista
  2. Tää on kyllä hauska temppu! Dinakin osaa tän, mutta se käy vielä istumaan koriin. Me ei ollakkaan tajuttu kokeilla tota temppua pienemmilläkin koreilla, joten täytyypä kokeilla jossain vaiheessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ja yllättyä kuinka hyvin koira tarjoaa pienemmässäkin astiassa tempun ideaa ;)

      Poista
  3. Tässä olikin näppärästi yhdellä videolla kaikki vaiheet! Voi sit linkkaa aina, kun joku kysyy näitä kropanhallintajuttuja. :)

    VastaaPoista