sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Tuplatreenit

Olen vihdoin päässyt alottamaan työt virallisena lähihoitajana, joten rahaa alkaa pikkuhiljaa taas olla koiraharrastuksiinkin. IHANAA! Nämä muutamat viimekuukaudet on rehellisesti sanottuna vedetty kitumalla. Mitään ylimääräistä ei ole voinut ostaa, joten koiraharrastaminenkin on jäänyt melko agilitypainotteiseksi. Onneksi treenimaksut on kolmelta kuukaudelta maksettu kerralla niin ei ole niihin mennyt rahaa. Toisaalta, nyt kun ei ole ollut muuhun harrastukseen rahaa, ollaan agilitya treenattu toden teolla. Nappaan Tinin usein töiden jälkeen mukaan ja ajan suoraan hallille treenaamaan.
 
Viime viikolla treenit painottuivat omatoimiseen treenaamiseen, joten treenasin meille hankalia asioita esim. ohjauksia ja irtoamista. Tuli siinä treenattua vähän muutakin. Keskiviikkona (8.4) treenasin Katariinan kanssa hallilla valmiilla ratapohjalla. Rata oli Teemu Linnan koulutuksesta napattu suunnitelma. Harmitti todella paljon kun en päässyt osallistumaan itse koulutukseen, mutta onneksi pääsin sentään treenaamaan koulutuksessa olleita ratoja. Treenasin Tinin kanssa radan violetteja ympyröitä. Lisättiin rataan myös kepit 13 hypyn viereen, koska niitä ei olla Tinin kanssa paljon treenattu, varsinkaan hankalampaa puolta. Otin radan tarkoituksella pätkissä, vaikkakin pätkin vasta silloin kun alkoi mennä huonosti. Olisi kannattanut miettiä palkkauspaikka etukäteen. Erityisen iloinen olen meidän putkiongelman ratkeamisesta. Tin hakee nykyään tosi hyvin putkia kun en itse huido ja riehu putkelle lähetyksessä. Kun annan koiralle tilaa niin se kyllä tietää mihin mennä. Lopuksi otin radan kahdessa osassa ja sehän meni melko hyvin vaikka ei 8 putkelle hakeutunutkaan ja jouduin itse juoksemaan putken suulle saakka. Alla video treeneistä.
Torstaina treenattiin enemmän tekniikkaa. Keskityin nyt enenmmänkin ohjauksiin ja siihen että Tin seuraa ohjausta ja kääntyy esteillä. Treenasin myös keppejä molemmilta puolilta. Keppien vaikeempi puoli alkaa sujua jo melko hyvin vaikka Tin ei vielä sitä aina loppuun asti viekään. Keppikulmia pitäisi seuraavaksi alkaa treenata. Etenkin oikealta puolelta suorassa kulmassa tultaessa koira ajautuu lähes poikkeuksetta väärään keppiväliin. Suoraan kepeille tullessa Tin osaa mennä oikeaan väliin.  Treenasin keppien lisäksi kolmen rinnakkaisen esteen ohjausta monella tapaa. Miulle saapi kertoa mielipiteitä meidän kehityksestä agilityn parissa tai jos huomaa videoissa jotakin ihan älytöntä. Itse kun ei huomaa niitä kaikkia virheitä vaikka videota katsookin.

Tänään kävin seuran virallisissa kisoissa talkoilemassa. Nyt oli 3lk maksi koirien vuoro kisata ja oli ihana päästä katsomaan taitavien koirakoiden menoa. Taas iski se suunnaton kisakuume. Onneksi ensi kuulle on kalenteri buukattu täyteen agikisoja ympäri eteläsuomea. Ihanasti iski samalla kamala pentukuume kun katseli erään rodun edustusta agikisoissa. Asialle on varmaan pakko tehdä jotakin tulevaisuudessa. Arvaatteko mistä rodusta on kyse?

2 kommenttia:

  1. Mä en varmaan, jos omistaisin 3-vuotiaan koiran, ottaisi kelpietä vielä tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, kelpietä ei meille ole tänä vuonna tulossa, ehkä tulevaisuudessa, mutta ei vielä.

      Poista