lauantai 4. huhtikuuta 2015

Treenikatsaus

Eilen pääsin treenaamaan agilityä pitkästä aikaa Kiitorekulle. Miulla ja Tinillä oli agilitystä juoksujen mittainen tauko. Juoksut tuli todella hyvään aikaan, koska itse olin lomailemassa, joten treenit olisi jäänyt joka tapauksessa väliin. Nyt juoksujen jälkeen lähdettiin ihan uudella puhdilla ja innolla treeneihin. Oli ihana päästä pitkästä aikaa treenaamaan toisen kouluttajan oppiin. Itseasiassa Sampo oli nähnyt meidät viimeeksi kun aloitin Tinin kanssa treenaamisen, eli noin kolme kuukautta sitten. Sain paljon kehuja meidän yhteistyöstä ja nopeasta kehittymisestä. Myös tauko oli tehnyt hyvää. Koira suorastaan lensi esteiden yli ja pysyi todella hyvin kuulolla. Koira myös vastaanotti ohjauksiani, mistä yllätyin.

Treenattiin tällä kertaa rataa. Rata oli meille passeli, melko suoraviivainen mutta ei liian helppo. Sampon opissa sain neuvoja vaihtoehto-ohjauksiin, mitä myös kokeilin treenien aikana. Vaikka rata ei ollut kovinkaan vaikea tai pitkä, otin sen silti pätkissä. Mielummin palkkaan koiraa treeneissä usein ettei Tinin mielenkiinto mene. Tein treeneissä tarkoituksellisesti kontaktit juoksukontakteina hieman kontaktille hidastaen. Tein näitä ihan testimielessä, mutta se näytti myös toimivan. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen treeneihin ja koiran motivaatioon. Omassa ohjauksien suunnittelussa ja rataan tutustumisessa on kuitenkin paljon parannettavaa. Olen huomannut, että käyn yleensä rataantutustumisessa radan läpi vain 2-3 kertaa ja en juurikaan ajattele vaihtoehtoisia ohjauksia. Näissäkin treeneissä huomasin että vaihtoehtoisista suunnitelluista ohjauksista olisi ollut apua. Tähän täytyy nyt kiinnittää huomiota.

Treenin jälkeen testasin Tinin seisottamista ja esittämistä hallin pihalla. Tarkoitus oli että minä esitän Tinin pääsiäisnäyttelyssä jos seisottaminen ja esittäminen onnistui hallin pihalla. Ja sehän onnistui. Näillä puheilla minä esitän Tinin sunnuntaina kehässä. Olen todella innoissani. Nämä näyttelyt on ensimmäiset missä käyn ja myös ensimmäiset missä esitän koiran. Saa pitää peukkuja ja tulla moikkaamaan jos Imatralle ja dallukehän laidalle eksyy sunnuntaina.



Tänään käytiin vuoden ensimmäisissä mätsäreissä Akun kanssa. Vietin Akun kanssa tänään laatuaikaa. Tuntuu että Tahvo on aina mukana kun jotankin tapahtuu ja Aku jää taka-alalle. Huomasin Akusta että se nautti kun sai kaiken huomion itseensä, eikä joutunut jakamaan sitä Tahvon kanssa. Huomasin myös, että oli paljon mukavampi hallita yksi sinkoileva ja kaikesta innostuva koira kahden sijaan. Tahvo on alkanut oireilla taas ilmeisesti lonkkiaan, minkä takia en halunnut tuoda sitä mätsäriin juoksemaan kovalle asfaltille.


Mätsärit järjestettiin Saimaan Pelastuskoira Ry:n toimesta. Treeni tuli oivaan saumaan Imatralla järjestettäviä pääsiäsinäyttelyitä silmällä pitäen. Ja sen kyllä huomasi, osallistujia oli kiitettävästi. Pisteet kuitenkin isojen koirien tuomarille joka ei käyttänyt turhan paljon aikaa koiran tutkimiseen ja juoksuttamiseen, mutta kopeloi kuitenkin koirat ammattimaisesti.  Jokainen koira sai varmasti tarvitsemaansa treeniä.

Myö Akun kanssa vietettiin lähinnä laatuaikaa. Aku oli taivaissa kun sai nameja ja rapsutuksia. Seisominen onnistui tosi hyvin vaikka mätsäreistä onkin aikaa jo puoli vuotta. Tuomari kehui Akun hampaita ja kuntoa. Aku on kuulemma hyvässä kunnossa ikäisekseen. Akuhan täyttää tässä kuussa jo 9 vuotta. Saatiin punainen nauha, mutta sen suurempia sijoituksia ei saatu. Eikä lähdetty edes hakemaan. Pääasia oli että meillä oli hauskaa ja koira nautti. Mätsäreiden päätteeksi käytiin Akun kanssa mummolassa pääsiäisaterialla. Sinne Tahvokin pääsi mukaan.

KUVAT © KATARIINA

Oletko tulossa Imatralla järjestettävään pääsiäsinäyttelyyn 5.-6.4?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti