keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Lämmin helpotus

Kävin taannoin Kiitorekun lihashuolto -luennolla. Sain sieltä paljon ahaa-elämyksiä agilitykoiran, tai ylipäänsä harrastuskoiran, lihashuoltoon. Sain kimmokkeen myös ommella pitkään To Do-listalla olleen kauratyynyn koirille ja kokeilla luennolla saamiani ohjeita lihasten lämmittämiseen. Koekaniinina saa toimia Tahvo, ja toivon että koiran lonkkakivut ja jäykkyys hieman helpottavat. Ohessa on jonkinmoinen DIY ohje kauratyynyn tekoon kuvineen. Malli on omasta päästä ja kierrätysmateriaaleista valmistettu. Toki näitä tekomalleja on monia muitakin, joten soveltamaan vain ja tekemään omanmallista.
Aluksi tarvitset vain sisäpussikangasta, päälliskangasta ja kauraa.

Sisäpussikangas on vanhasta puuvillaisesta marimekon paidasta ja päälliskangas on pellavainen vanha pöytäliina. Lämmitettävässä kauratyynyssä kannattaa suosia luonnon materiaaleja, sillä ne kestävät lämmittämistä ja tuntuvat mukavilta ihoa vasten, eivätkä sula mikrossa. Toki päällisen voi tehdä myös esim. fleecestä, mutta silloin sisäpussit kannattaa lämmittää erikseen. Kauraa ostin Prisman lemmikkiosastolta hintaan 1,49€.
Sisäpussien tekoa.

Halusin tehdä noin 60cm tyynyn, joten leikkasin pienempiä sisäpusseja varten kuusi 12x22 cm kangassoiroa. Mittoihin on lisätty sentin saumavarat. Suikaleiden leikkauksen jälkeen taitoin kankaan kahtia ja ompelin reunat kiinni. HUOM! muista jättää kauran täyttöön pieni aukko!
Kauran täyttöä.

Kauran saa helposti sisäpussin sisään, kun tekee paperista pienen suppilon. Itse laitoin jokaisen pussin sisään noin 1½ - 2dl kauraa. On toki makuasia kuinka täydeksi pussin haluaa. Kokeilemalla löytää itselle parhaan lopputuloksen. Kun kauraa on pussin sisällä haluttu määrä, voidaan reikä ommella umpeen. Tämän jälkeen ompelin vielä kaikki pussit toisiinsa kiinni saumasta, jotta sain yhtenäisen pötkön.


Seuraavaksi päälliskankaan pariin. Leikkasin kankaasta 63cm pitkän ja 22 cm leveän kaistaleen. Taitoin toiselta pitkältä sivulta reunaa hieman päällekkäin ja ompelin sen kiinni. Tämän jälkeen taittelin kankaan siten että pitkän sivun reunat menivät hieman päällekkäin pötkön päälle. Ompelin lyhyet sivut umpeen ja käänsin työn. Tässä taas kannattaa olla tarkkana että kaksin kerroin käännetty pitkä sivu tulee oikein kun työ käännetään.


Nyt kun pussi on käännetty, on vielä pitkän sivun lievekkeet saatava toisiinsa kiinni. Halusin käyttää nappeja, koska niitä löytyy paljon jo omasta takaa. Ompelin kaksin kerroin käännettyyn pitkään sivuun napin reiät ja vastakappaleeksi napit. Lopuksi laitoin sisäpussipötkön päällispussin sisään ja napitin kiinni.
Napinlävet
Napitettuna




Lopputulos
Lopputulos on aika ihana, vaikka itse sanonkin. Tykkään päälliskankaasta tosi paljon. Työn teko oli hauskaa ja se sujuikin sutjakkaasti. Työn tekoon meni yhteensä vain kolmisen tuntia. Nyt vain testailemaan koiralla miten lämpö vaikuttaa lonkkiin ja lihaksiin. Saamistani tuloksista myöhemmin myös blogin puolella.

2 kommenttia:

  1. Mainio DIY-postaus! Toivottavasti lämpö jeesaa lonkkien kanssa, odotan innolla raporttia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tyyny otetaan heti käyttöön iltarutiineihin telkkarin katsomisen yhteyteen. :)

      Poista