torstai 7. toukokuuta 2015

Tiesitkö että..

Meidät on jälleen haastettu 11 kysymyksen haasteella. Ensimmäisen haasteen kohdalla viime vuonna totesin etten näihin yleensä osallistu, mutta taas joudun perumaan puheeni ja otan haasteen vastaan. Jokainen varmasti tietää haasteen idean, vastaa 11 kysymykseen, keksi omat 11 kysymystä ja haasta seuraavat 11 blogia. Itse en haasta ketään, vastaan vain kysymyksiin.
Voiko suloisempaa ollakkaan, kuin nukkuva koira
Tämän vuoden ensimmäinen 11 kysymyksen haaste langetettiin meille Väinölä-blogissa. Jotenka, täältä pesee!

1. Seuraavan koirasi rotu/mistä rodusta realistisesti haaveilet?
Tästä aiheesta on tulossa postaus pikapuolin blogiin, joten en paljasta vielä. Sen verran voin kuitenkin valottaa tilannetta että haaveilemani rotu kuuluu luokkaan FCI1.
 2. Panta vai valjaat? Miksi?
Panta kaupungilla ja vieraisilla ja valjaat kun lenkkeillään. Meillä koirat vetävät sen verran lenkkeillessä että tuntuu pahalta ja koiraa vahingoittavalta jos ne vetää pannassa. Pantaa käytetään vain silloin kun koira on pidettävä enemmän hallinnassa, esim. eläinlääkärillä tai vieraisilla.
 3. Narttu vai uros? Miksi?
Uros. Olen omistanut vain uroskoiria, tai ylipäänsä lemmikkejä, joten en ole kovinkaan perillä narttujen ominaisuuksista, esim. juoksuista. Seuraava koirani kuitenkin on narttu, joten näihinkin narttumaisiin asioihin on perehdyttävä.
 4. Onko koirasi ns. jalostuskelpoinen?
Ei kumpikaan. Aku on kastroitu ja Tahvo on sekarotuinen ja "viallinen" yksilö. Aku tosin on melko komearakenteinen herra joten sen ja tiedettävän terveyden puoleen Aku on jalostuskelpoinen yksilö.
 5. Mikä on itsellesi sopiva koiramäärä?
Kokemusta vain kahdesta koirasta, mutta hyvinhän tuo lainakoirakin pysyy meidän arjessa mukana, eli kolme.
 6. Millainen aamurytmi teillä on?
Herätys silloin kun itse sen päätän, eli koirat ei meillä määrää herätyksistä. Koirat pääsee heti herättyä takapihalle pissille. Sen jälkeen syön itse aamupalan ja vasta sen jälkeen annan koirille ruoan. Tämä sen takia että koirien pitää rauhoittua ennen kuin annan niille ruokaa. Sitten ulos peuhaamaan, lenkille tai jotakin muuta aktivointia.
 7. Barffaatko? Miksi/miksi et?
En vielä. Koirat syö tällä hetkellä sekaruokaa, eli raakaa lihaa ja keitettyä riisiä. Jossakin vaiheessa aloitan raakaruokinnan kunnolla, kunhan ehdin paneutua mm. lisiin paremmin.
 8. Millainen on tarina koirasi nimen takana?
Akulle oli nimi päätetty jo entisessä kodissa, joten siihen ei päästy vaikuttamaan. Tahvon pentunimi oli Tauno, mutta koska Tahvo ei nimeään puolivuotiaana vielä kunnolla osannut, vaihdoimme Taunon Tahvoksi. Syystä että Tauno ei kuulostanut omaan korvaan koiran nimeltä. Tahvo sopii myös Aku Ankka-teemaan.
 9. Kantasi koiran jätösten keräämiseen/keräämättä jättämiseen?
Jokaisen koiranomistajan vastuu ja velvollisuus on kerätä koiransa jätökset pois teiltä ja tien välittömästä läheisyydestä. Tämä etenkin kaupunkialueella, missä on paljon ihmisiä. Itse en todellakaan kerää koirani jätöksiä jos koira menee pusikkoon tai ojaan tai muuten vain riittävän kauaksi tiestä, eikä täten "roskaa" tienvarsia. Eli liputan jätösten korjaamista paikoista, joissa jätös on oikeasti häiritsevä tai on mahdollisuus että joku sen päälle kävelee. Enemmän minua häiritsee luonnossa tyhjät röökiaskit, mäkkärin pussit ja muut roskat, jotka maatuvat huomattavasti hitaammin kuin koiran kakka.
 10. Kiinnostaako kasvattaminen? Jos kyllä, minkä rodun? Jos ei, miksi?
Omalla tavallaan kyllä, mutta rotu on vielä auki ja ajatuskin hyvin nuori.
 11. Jos voisit kertoa koirallesi yhden asian niin, että se todella ymmärtäisi, mitä kertoisit?
Rakastan sinua aina.
Silkkiturkit-blogista tulla putkahti meille toinen haaste, joten vastataan siihen nyt samalla.

1. Millaisia koiraharrastuslajeja olet kokeillut?
Agility, Toko, jäljestys, haku
2. Mikä laji olisi sellainen, jota lähtisit viimeisimpänä kokeilemaan?
Luultavasti koiratanssi. En tiedä miksi, mutta se ei vain nappaa.
3. Mitkä ovat sinun viisi lemppari koiranrotua/inhokki koiranrotua?
Lemppariroduista on tulossa pikapuoliin postaus blogiin joten en vielä paljasta rotuja. Inhokki koirarodut ovat pilalle jalostetut ruttukuonot, chihuahuat ja mäyräkoirat.
4. Onko koirasi rikkonut jotain pentuna tai muuten? Mitä?
Voi kuule, tästä listasta tulisi todella pitkä jos kirjottaisin kaikki mitä Tahvo on rikkonut. Päälimäisenä mielessä on kuitenkin ulko-oven listat, jotka Tahvo on silpunnut, puinen lapsiportti jonka herra on pilkkonut kahteen otteeseen, muutamat kengät ja eväsrasioita. Aku on ollut aina kiltti poika, se on vain kerran raapinut ulko-ovea ja saanut siihen naarmut aikaiseksi. Tämäkin sen takia että Akulla oli kova hätä ulos ja itse en ollut kotona.
5. Koirasi/koiriesi oudot tavat?
Tahvo on iloinen aina kun tulen ovesta sisään, vaikka olisin vain vienyt roskiksen ulos. Tahvo myös kantaa aina kenkiä tai mitä vain minkä sattuu suuhunsa saamaan kun se on innostunut. Akulla ei outoja tapoja juurikaan ole.
6. Jos saisit tehdä jonkun asian uudestaan koirasi kanssa, mikä se olisi?
Niitä on monia asioita. Päälimäisenä Tahvon lonkkakuvaaminen ennen agilityn aloitusta ja en olisi opettanut Akua haukkumaan.
7. Jos koirasi olisi ihminen, millainen se olisi?
Aku: Lempeä, hyvin toimeen tuleva ja sopeutuvainen. Tahvo: Määrätietoinen, hieman ehkä tosikko ja ystävänsä valitseva.
8. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?
Minulla ei ole kokemusta koiranäyttelyistä, joten en osaa ottaa kantaa.
9. Missä asioissa toivoisit kehittyväsi koiranomistajana?
Haluaisin kehittää hermojani ja olla johdonmukaisempi joissakin tilanteissa, esim. hihnakävelyn opettamisessa.
10. Mikä on maksimäärä koiria, jota voisit itse omistaa?
Luultavasti 5-6.
11. Mikä on koiranomistamisessa parasta?
Luotettava ja aina iloinen koiraystävä, koiraharrastuksista saamat uudet tuttavuudet ja ystävät sekä pakollinen liikunta.
+
Laita loppuun hyvänmielen kuva koirastasi
Pehmolelun saumojen testaus

3 kommenttia:

  1. Heippa!
    Sinä kun olet niin hyvä tekemään käsitöitä (katoin vanhoja postauksia) niin voisitko joskus tehdä ohje-videon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tottakai ohje video onnistuu. Onko sinulla jokin tietty ohje mielessä?

      Poista
    2. No jokin panta,hihna,näyttelyhihna tms. Ihan sama :)

      Poista