torstai 11. joulukuuta 2014

11. luukku, muut nelijalkaiset


En olekaan tainnut koskaan kertoa meidän muista nykyisistä tai menneistä nelijalkaisista lemmikeistä. Aina on vaan ollut puhe koirista. Meillä on tosiaan koirien lisäksi muitakin lemmikkejä, kissa, gerbiilejä ja akvaario.

Kyösti on karvisen kaksoisolento, yhtä letkeä ja omaperäinen sohvan valtaaja. Kyösti on noin 4 vuoden vanha risteytyskissa (todennäköisesti norjalaista metsäkissaa ja jotain angorakissaa). Kyösti ei asu koirien kanssa samassa taloudessa vaan äitini luona Imatralla. Herra on hyvin lellitty kotikatti joka saa liikkua vapaana ja syödä hiiriä. Kyöstin erityispiirteitä ovat omaperäiset nukkuma-asennot ja kyltymätön himo masurapsutuksiin. Herra ei ole kertaakaan käyttänyt kynsiään ihmisen käteen edes leikin yhteydessä.


Gerbiilivaltaa ylläpitävät tällä hetkellä kämppikset Juno ja Nuutti. Jyrsijät asuvat kämppiksinä väliverkon erottamina, sillä molemmilta ovat kaverit kuolleet ja herrat ovat tällä hetkellä (ikuisesti kenties?) totutuksessa. Kumpikaan ei juurikaan piittaa toisistaan, joten totutus voisi onnistuakin. Juno on ensimmäinen oikean kasvattajan kasvattama gerbiilini. Väriltään junnu on black ja ikää sillä on tammikuun lopulla kaksi vuotta. Nuutti puolestaan on tämän huushollin ainut naisiin päässyt herrasmies. Ikää tällä lilacilla on tammikuun lopulla jo kolme vuotta mutta vielä ei nähtävästi ikä paina.

Nuutti
Juno
Akvaariovahvistus on tuorein tapaus meillä. Akvaario tuli samalta henkilöltä keneltä aikoinaan haettiin Aku-koira. Akvaario on 300 litrainen ja asukkaina siellä on kaksi papukaijakirjoahventa, kaksi leväbarbia ja neljä partamonnia? sekä yksi jokin todella ruma monnikala. En ole itse kovin perillä näistä kaloista, koska ovat tulleet akvaarion mukana. Tarkoitus olisi aikanaan pistää akvaario täysin uuteen uskoon kunhan saan päätettyä minkälaisen siitä haluan.

Edesmenneistä lemmikeistä sen verran mainittakoon että näiden kahden gerbiilin lisäksi on ollut viisi muuta gerbiiliä, Huli, Romeo, Nuka, Aava ja Anniina. Viimeisimmät kaksi mehetyivät vastikään. Lisäksi meiltä on löytynyt kaksi roborovskityttöstä Nana ja Sofia sekä lauma kanoja, joista oma nimikkokanani oli Fiona. Yhtäaikaisesti minulla on siis ollut 2 koiraa, 7 gerbiiliä, 2 hamsteria ja äitini luona kissa ja kanoja.

Aava
Romeo
Huli
Nana
Fiona ja Nilkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti