lauantai 20. joulukuuta 2014

20. luukku, linkkaa blogisi kooste, osa 2

Kuten 7. luukussa lupasin,valitsen linkatuista blogeista omat suosikit kahdesta kategoriasta. Tehtävä ei ollut helppo sillä uusia tuttavuuksia tuli paljon ja jo lukemani vanhat tutut ovat kaikki minun makuuni. Tässä toisessa osiossa otan käsittelyyn uudet tuttavuudet. Vanhoihin tuttuihin pääset tutustumaan täällä. Valitsen suuresta osallistujamäärästä mielestäni neljä parasta blogia ja laitan pienet esittelyt/arvostelut, mutta esittelyt eivät ole missään järjestyksessä. En halunnut ihan mitä tahansa blogeja, vaan olin muutaman kriteerin laittanut linkkaajille ja olenkin nyt peilannut valintojani näihin kriteereihin.

Kriteereinähän minulla oli, että:
     - Blogi on koira-aiheinen
     - Postauksia tulee säännöllisesti
     - Postauksia värittää suuret kuvat ja videot

  Plussaa oli, jos blogi sisälsi:
     - Monipuolisia treenipostauksia, etenkin agilitysta, tokosta ja jäljestyksestä
     - Mielipidepostauksia
     - Valokuvausta
     - Mielenkiintoisen ulkoasun
     - muutakin kuin "käytiin tänään lenkillä ja sen jälkeen mentiin nukkumaan"-tyylisiä postauksia.

UUDET TUTTAVUUDET
http://toiveestatodeksi.blogspot.fi/

Toiveesta todeksi-blogissa seikkailee 1-vuotias australianpaimenkoira. Innostuin heti tästä blogista, koska päätähtenä on yksi lempiroduistani. Tarkemmalla tutkiskelulla voin ilokseni todeta että harrastustarjonta on laaja. Ensimmäisen tutkiskelun ja lueskelun jälkeen tykästyin entistä enemmän blogiin, sillä postauksia tulee säännöllisesti ja paljon. Myöskin kuvia ja videoita on niin treeneistä kuin arjestakin. Blogin kirjoittajan tyyli kirjoittaa on mukavaa luettavaa, ja en ainankaan näin ensisilmäyksellä löytänyt kirjoitusvirheitä.

Ulkoasu on hillitty mutta ei kuitenkaan liian tylsä, vaikkakin kehitysideana olisi violetin värin muuttaminen toiseksi ainankin joiltakin osin. Nyt blogi on liian violetti ja esim. sivupalkit eivät erotu tarpeeksi. Esittelysivuilla oli mukava vierailla, sillä koirasta oli laitettu paljon tietoa sivuille. Banneri on hyvin kaunis ja siitä käy ilmi kenestä blogi kertoo. Olenkohan sokea vai eikö blogissa ole lukijapalkkia? Olisin nimittäin liittynyt lukijaksi.
http://susiasukit.blogspot.fi/

Susiasukit on täydellinen blogi minulle. Aiheet ovat mielenkiintoisia ja käsittelevät minulle tärkeitä asioita, esim. agilitya ja tokoa. Blogissa on paljon ihania suuria kuvia ja videoita. Blogissa on kivastii agilityratoja ja treenivideoita jotka kiinnostavat minua paljon. Postaukset ovat yleisesti ottaen hyvin mielenkiintoisia ja hyvin kirjoitettuja ilman kirjoitusvirheitä. Jään ehdottomasti seuraamaan blogia ja odotan jo innolla uusia postauksia.

Ulkoasu ei ole aivan vuoden ajan mukainen, mutta en koe sen haittaavan. Kaikkihan eivät tee ulkoasua vuodenajan mukaan. Ulkoasu sopii kuitenkin hyvin bannerin kanssa yhteen eikä taustakuva ole liian hallitseva vaikka onkin voimakkaan värinen. Kuvia on aseteltu hauskasti postauksien yhteyteen esim. tekstin reunoille ja ne tuovat kivan yksityiskohdan lukemiseen. Toimiva kokonaisuus.
http://irratiomania.blogspot.fi/
Irratiomania-blogi koukutti minut välittömästi. Jo ensimmäinen postaus, joka käsitteli kuvaamista, sai minut janoamaan lisää. Lueskelin vanhoja postauksia pitkään ja lukemisessa säilyi mielenkiinto. Kuvia löytyy hyvin paljon, ja ne on taidokkaasti kuvattu. En löydä blogista juurikaan huonoja puolia. Ainut mikä hieman häiritsee on että uusia postauksia tulee harvakseltaan. Blogi on kuitenkin minua kiinnostava valokuvausblogi, joten postauksien vähäisyys ei haittaa, koska laatu korvaa määrän.

Ulkoasu on kauniin rusehtava, hyvin tunnelmallinen vaikka ei välttämättä ole aivan vuodenajan mukainen. Kuten edellä jo totesin, se ei minua haittaa. Banneri, värit ja kuvat sopivat hyvin yhteen. Nyytin esittelysivu oli hyvä ja sitä kautta sai hyvän tietopaketin koirasta. Sivupalkista löytyy kaikki oleellinen, ei mitään ylimääräistä. Banneri on hieno ja vangitsi ainankin oman katseeni hetkeksi.

http://toimintakyvyttomat.blogspot.fi/

Toimintakyvyttömät-blogi kerto belgianpaimenkoiran elämästä, treeneistä ja harrastuksista. Mukaan kuvioihin on päässyt romaniantuonti Riia. Postuaksia värittää monet suuret ja kauniit kuvat. Postaukset ovat mielenkiintoisia ja on mukava lukea hyvin kirjoitettuja mielipidepostauksia. Tyylisi kirjoittaa on mukavaa luettavaa. Postauksia tulee säännöllisesti ja runsaasti. Innolla jään odottamaan miten yhteiselo Romanialaisen ja belgin kanssa alkaa ja mihin harrastuksiin päädytte tulevaisuudessa.

Ulkoasu tässäkin blogissa on kaunis vaikkakaan ei kovin talvinen. Banneri on hellyyttävä ja hyvin tehty. Blogin rakenne on toimiva ja sivupalkista löytyy kaikki oleellinen. Teidän lemppariblogit palkki on kiva lisä, mistä pääsee tutustumaan uusiin blogeihin. Belgin esittelysivut ovat vielä hieman suppeat, mutta en voi suuria vielä odottaakaan kun koira on vasta niin nuori. Ajan kanssa, ajan kanssa.


ISO KIITOS KAIKILLE BLOGINSA LINKANNEILLE. SAIN MONTA UUTTA LUKEMISENARVOISTA BLOGIA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti