torstai 17. joulukuuta 2015

17. luukku, Ohjattua rallia

Jouluotsikko
Taas vähän ihan tavallista treenipostausta. Marras- ja joulukuu oli pyhitetty pitkälti rally-tokon treenaukseen Tahvon kanssa. Syksyllä saamani rallyinnostus ajautui siihen pisteeseen että päätin kysäistä paikalliselta treeniryhmältä treenipaikkaa. Vapaita paikkoja ei ollut mutta pääsin "treenirinkiin" jonka kautta meilläkin on mahdollisuus ostaa toisilta treenaajilta irtotunteja.

Tartuinkin tilaisuuteen ja ostin meille ensimmäisen ohjatun rallytunnin 6.11. Jännitys oli käsin kosketeltavissa, niin koiralla kuin ohjaajallakin, kun ajettiin treenipaikan pihaan. Miulle paikka on tuttu agilityn puolelta, mutta Tahvo ei ole koskaan käynyt Kiitolassa. Hajut ja vieraat koirat nostattivat Tahvon kierroksia hetkellisesti. Herralla oli pakottava tarve ilmoittaa itsestään muille kanssatreenaajille mölisemällä ja karvoja pörhistelemällä. Perus Tahvo. Tahvo rauhoitteli itseään muiden treenatessa ja meidän vuoron tullessa koira oli jo hyväksynyt muut koirat. Hajut vei vielä hieman mennessään ja Tahvo oli muutenkin hieman aralla päällä, mikä näkyi yhteistyössä. Alkurata meni suhteellisen hyvin, mutta loppua kohden koiran mielenkiinto lopahti ja herra alkoi touhuta milloin mitäkin. Saatiin siis erinomaista häiriötreeniä ja samalla oltiin valvovan silmän alla. Tahvo sai kehuja takapään käytöstään, mihin olen tosi tyytyväinen. Videon treeneistä voit vilkaista täältä.
_MG_1088_
Treenikuva syyskuulta c. Katariina
Loppu marraskuu meni hulinoidessa ja joulua valmistellessa, mutta seuraava ohjattu treenipaikka tarttui matkaan 11.12. Nyt Tahvo oli jo paaaaaljon rennompi heti alkuun, eikä ylimääräisiä älyttömiä ölinöitä ollut. Karvojen nostelua ilmeni vielä hieman, mutta nekin laskeutui nopsaan kun päästiin sisälle odottelemaan omaa vuoroa. Tahvosta on kyllä tullut mukava koira kun se osaa ottaa rennosti paikassa kuin paikassa. Nytkin lähes vieraassa paikassa herra kävi maaten ja otti pienet nokoset omaa vuoroa odotellessa. Itse treenitkin meni tuplasti paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt Tahvo jopa hieman keuli mm. lähdössä ja istu-kylteillä. Rata oli rakennettu avo-luokan kylteistä, ja mukana oli mm. pujottelu juosten, joka suoritettiin suosiolla kävellen. Voisi pikku hiljaa alkaa opettaa juoksupuhottelua, suorallahan Tahvo osaa jo kivasti seurata juostessa. Mukana oli myös täysin uusiakylttejä miulle, joten ohjaajakohtaisia virheitä radalta löytyi. Tahvon keskittyminen oli huippua!


Jos jotain analyysia antais tuosta mein menosta niin miunsta se näyttää ainankin paljon paremmalta kuin ensimmäisellä kerralla. Ei myöskään olla tehty Tahvon kanssa yhtään avo-luokan kylttiä ikinä, ja ne toimi tosi kivasti. Tosin eihän nuo kyltit juurikaan vaikeudu alo:sta avo:on. Tuo Tahvon keuluminen on mielestäni vain positiivinen asia, osoittaa että koira on innoissaan. Jossain kohdin näyttää että Tahvo edistää seuruussa. En sit tiedä onko videon kuvakulma sellanen että se vääristää, koska ei saatu siitä mitään sanomista kouluttajalta. Tai sitten pistetään iloisuuden piikkiin. Eteentulot tuottaa vielä hieman päänvaivaa, en saa koiraa kunnolla eteen ja SUORAAN. Se kääntyy aina liikaa ja takapuoli jää oikealle päin vinoon. Toinen mikä Tahvon on hyvin vaikea hyväksyä, on liikkeestä istuminen, jos mie käsken sitä istumaan. Se aina tarjoaa maahan menoa ja ei kuuntele minkä käskyn sille annan. Jos taas en anna mitään käskyä, se osaa nätisti istua. Hassu koira. Nyt jäädään joululomalle ja jatketaan treenejä joka lajin osalta vasta ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti